Головна Новини Суспільство Війна з Росією З’явився ще один доказ того, що до кривавого удару в Полтаві причетна ворожа агентура
commentss НОВИНИ Всі новини

З’явився ще один доказ того, що до кривавого удару в Полтаві причетна ворожа агентура

Ворожі ракети прилетіли в навчальний заклад в Полтаві як тільки там почався навчальний процес

4 вересня 2024, 11:10 comments7840
Поділіться публікацією:

У інституті зв’язку, куди 3 вересня, вдарили ракетами росіяни, не було загального шикування, втім мав місце "звичайний навчальний процес", який чомусь передбачав присутність в одній локації багатьох людей — і військових, і цивільних, відзначив політичний експерт Олександр Кочетков.

З’явився ще один доказ того, що до кривавого удару в Полтаві причетна ворожа агентура

Ракетний удар по Полтаві

"Звинувачувати когось з навчального закладу, що вони розповідали в ЗМІ, яким професіям там вчать, і тим привернули увагу ворожої розвідки — це типовий пошук стрілочників. Тому що Полтавське училище зв’язку багато разів реорганізовувалося, про це багато писали і розповідали, так що практично всі полтавці про цей заклад знали. І знали, наскільки важливих фахівців там готують. Врешті-решт, розгорнута інфа про заклад є у Вікіпедії", — відзначив експерт.

Втім, за його словами, з’ясування розкладу занять без ворожої агентури навряд чи вдалося б, бо ракети прилетіли через 10 хвилин після початку навчань, і ось тут СБУ є чим зайнятися.

"Тому головне питання наступне: а чи можна було організувати навчальний процес таким чином, щоб уникнути великого скупчення людей? Переконаний, що можна було. Так, це викликало б труднощі з логістикою і певні незручності для командно-викладацького складу, але дозволило б уникнути стількох загиблих та поранених", — говорить Кочетков.

До речі, каже він, передислокування Інституту зв’язку і Коледжу сержантів-зв’язківців кудись на західну Україну проблему би не вирішило — ворожі ракети долітають до будь-якої точки України, Яворівський полігон є сумним підтвердженням. При цьому, додає експерт, додаткові пару хвилин не забезпечать евакуації понад 300 осіб, тому мова може йти тільки про максимальне уникання концентрації в одному місці тих, хто є ціллю російських атак.

"Звісно, висновки будуть зроблені. І когось якось покарають. Але безглуздо втрачених фахівців, які так потрібні фронту, не повернути. І особисто в мене нема впевненості, що буде зроблено все необхідне, щоб уникнути повторення Полтавської НП. Бо дурість і некомпетентність — це хронічні вади влади, які під час війни тільки загострилися", — підсумував експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, журналіст Юрій Бутусов відзначив, що про масове зібрання у Полтаві дізналась ворожа агентура, і у мережу одразу хтось виклав відео результатів удару з землі. "Ця людина, ймовірно, працює на ворога та контролює результати", — відзначив Бутусов.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини