Головна Новини Суспільство Війна з Росією З'явилася реакція ООН на обстріл півдня України
commentss НОВИНИ Всі новини

З'явилася реакція ООН на обстріл півдня України

В ООН заявили, що мирні жителі не повинні бути мішенню під час російських обстрілів

14 серпня 2023, 13:35 comments1370
Поділіться публікацією:

Від обстрілів РФ найбільше страждають мирні жителі та громадянська інфраструктура України. Удари російських військ також впливають працювати гуманітарних організацій. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробила гуманітарний координатор ООН в Україні Деніз Браун.

З'явилася реакція ООН на обстріл півдня України

Гуманітарний координатор ООН в Україні Деніз Браун

Представниця ООН зазначила, що громадянське населення та інфраструктура по всій Україні продовжують страждати від виборчих російських ударів.

"Жителі півдня країни, у тому числі в Херсонській та Одеській областях, пережили особливо важкі вихідні, оскільки через обстріл загинуло і було поранено багато мирних жителів, у тому числі діти. Удари також вплинули на роботу гуманітарних організацій та нашу здатність допомагати постраждалим від наслідків війни", — заявила Деніз Браун.

Вона додала, що у п'ятницю колеги з громадської організації ADRA були змушені зупинити розподіл життєво необхідної допомоги після того, як їхній склад та автомобілі отримали серйозне пошкодження внаслідок ударів російською стороною.

"Мирні жителі та громадянська інфраструктура мають бути захищені: вони не повинні бути мішенню", — наголосили в ООН.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна продовжує повільно, але правильно вигризати у російської окупаційної армії свої території. А противник продовжує терористичні удари ракетами та дронами по мирних містах. У ніч проти 14 серпня в черговий раз постраждала Одеса. Тим часом Німеччина не поспішає передавати нам ракети Taurus, а одна з головних країн-союзниць України – Польща – нібито відчуває втому від війни. Війни, яка, за даними низки аналітиків, може продовжитися і наступного року. На тлі цього уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубинець попереджає Захід про небезпеку розширення російської агресії. Що і чому відбувається зараз на військовому, політико-дипломатичному та інформаційному фронті? Як ситуація може розвиватись далі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини