Головна Новини Суспільство Війна з Росією З’явилася інформація, що зараз відбувається на Харківщині: чи є привід панікувати
commentss НОВИНИ Всі новини

З’явилася інформація, що зараз відбувається на Харківщині: чи є привід панікувати

Російські терористи практично щогодини обстрілюють Вовчанськ із всіх видів зброї, яку мають. Серед цивільних є багато поранених. Окрім того, вороги сконцентрували нове угрупування поблизу кордонів із Харківською областю

21 травня 2024, 18:21 comments2375
Поділіться публікацією:

Російській терористи продовжують штурмувати території Харківської області, заявив в ефірі Freedom речник обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

З’явилася інформація, що зараз відбувається на Харківщині: чи є привід панікувати

Вовчанськ

За його інформацією, від дій ворога особливо постраждали такі населені пункти як Липці, Вовчанськ, Куп’янськ. При цьому він додав, що цивільні мешканці, які відмовилися евакуюватися із Вовчанська часто отримують поранення, оскільки окупанти обстрілюють місто кожну годину. Для цього загарбники використовують артилерію, дрони, ракети та кориговані авіаційні бомби.

"Армія РФ використовує абсолютно всі види озброєння. Практично щодня є поранені люди",
- відзначив Чубенко.

Разом з тим, як повідомив в ефірі телемарафону речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин, на Харківському напрямку Збройні сили змусили окупантів суттєво знизити активність. Також Сили оборони частково повернули позиції, які раніше були втрачені.

При цьому Волошин звернув увагу на те, що окупанти поблизу північного кордону з Харківською областю розгорнули велике угруповання військ. Саме тому, додав військовий, ворог має можливість поповнювати запаси особового складу, який активно знищують Сили оборони.  

"Є ймовірність того, що ворог заводить певні сили і засоби, однак вони нашими Силами оборони знищуються",
— підкреслив Волошин.

Окрім того, військовий стверджує, що на Харківському напрямку російські військові активно здаються Силам оборони в полон. За його словами, вони подають сигнали українським дронам з допомогою прапорів та табличок з написами. Таким чином, додав Волошин, окупанти зберігають собі життя.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ситуація у Вовчанську є тривожною. За інформацією військового оглядача групи "Інформаційний спротив" Костянтина Машовця, бої з окупантами уже йдуть у центрі міста. Експерти припустив, що загарбники, ймовірно, використали свої резерви.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua

Новини