Головна Новини Суспільство Війна з Росією З кожним днем часу в України все менше і менше: чому допомога США все одно під загрозою
commentss НОВИНИ Всі новини

З кожним днем часу в України все менше і менше: чому допомога США все одно під загрозою

Союзникам США життєво важливо робити більше для зміцнення своїх багатосторонніх оборонних зв'язків

30 квітня 2024, 10:07 comments1397
Поділіться публікацією:

Партнери США з Європи та Азії зроблять велику помилку, якщо сприймуть ухвалення законопроекту про допомогу Україні як сигнал про те, що їм не потрібно добиватися більшої стратегічної автономії. Як передає портал "Коментарі", таку думку висловив оглядач The Washington Post та старший науковий співробітник Ради з міжнародних відносин Макс Бут.

З кожним днем часу в України все менше і менше: чому допомога США все одно під загрозою

Україна – США. Фото: з відкритих джерел

Аналітик висловив думку, що союзникам США було б корисно діяти так, начебто Вашингтон фактично відвернувся від світу, бо існує реальний ризик.

"Хоч би як було болісно отримати допомогу Україні через Конгрес, 61 мільярд доларів, швидше за все, закінчаться до кінця року. Це означає, що на початку 2025 року буде потрібно ще один законопроект. Якщо Трамп переможе у листопаді, вкрай малоймовірно, що він підтримає такий закон", – вважає Макс Бут.

Він зазначив, Дональд Трамп продовжує говорити, що покладе край війні за 24 години. Багато хто вважає, що представник Республіканської партії відріже Україну, щоб змусити її прийняти односторонню угоду, якої російський диктатор Володимир Путін не має наміру дотримуватися.

Експерт наголошує, що президентські вибори в США можуть визначити долю України, і Трамп може легко перемогти на цих виборах. Навіть. якщо він цього не зробить, допомога Україні все одно опиниться під загрозою, якщо республіканці контролюватимуть будь-яку палату Конгресу.

Оглядач додав, що союзникам США доведеться розробляти плани дій на випадок непередбачених обставин, зважаючи на те, що Америка, можливо, більше не буде поряд з ними в майбутньому.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що відбувається на фронтах: яке значення має допомога США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини