Головна Новини Суспільство Війна з Росією З чим у російській армії виник великий дефіцит: відповідь ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

З чим у російській армії виник великий дефіцит: відповідь ISW

Мобільність росіян на фронті восени та взимку буде обмеженою

7 вересня 2023, 07:50
Поділіться публікацією:

Російська оборонно-промислова база, на додаток до вже відомих проблем із відновленням запасів високоточної зброї, має проблеми з іншими постачаннями. Наприклад, шин для військової техніки. Аналітики прогнозують, що погана якість та недостатня кількість шин обмежуватиме мобільність росіян на фронті восени та взимку. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

З чим у російській армії виник великий дефіцит: відповідь ISW

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Експерти зазначають, що російська промисловість не може виробляти достатньо гуми для заміни зношених шин для військової техніки, що є життєво важливим для бойових дій на передовій.

"Збільшення зносу шин ускладнить пересування колісної техніки в брудних, дощових і ожеледицьких умовах. Російські джерела стверджували, що російська влада в невизначений час заявила, що вона знайдете рішення щодо зношених шин до середини серпня, але станом на 5 вересня ситуація не змінилася", – зазначають аналітики.

Зазначимо, представник Головного військового управління розвідки (ГУР) України Андрій Юсов 6 вересня повідомив, що Росія може виробляти лише десятки крилатих ракет "Калібр" та ще меншу кількість ракет "Іскандер" на місяць. З огляду на це Росія не зможе відновити свої запаси до стану 2022 року.

Юсов наголосив, що Росія отримує сучасне оптичне обладнання, електроніку, чіпи та схеми з-за кордону, але "сірий імпорт" і контрабанда не можуть повністю покрити потреби.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи справді ЗСУ подолали протитанкові рови та "зуби дракона" на Запоріжжі: відповідь ISW.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини