Головна Новини Суспільство Війна з Росією З чим прорахувалась Україна перед наступом Росії: західні ЗМІ розкрили деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

З чим прорахувалась Україна перед наступом Росії: західні ЗМІ розкрили деталі

Журналісти WSJ дізналися про недостатню підготовку фортифікацій в Україні перед настанням РФ

7 березня 2024, 10:48 comments2105
Поділіться публікацією:

Кампанія України з будівництва укріплень не дала значних результатів, а українські війська, призначені для виконання бойових завдань, змушені рити окопи, часто під обстрілами. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Wall Street Journal.

З чим прорахувалась Україна перед наступом Росії: західні ЗМІ розкрили деталі

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

"У листопаді Україна оголосила про початок кампанії з будівництва розгалуженої мережі фортифікаційних споруд уздовж лінії фронту, особливо в районі Авдіївки. Президент Володимир Зеленський закликав прискорити будівництво та закликав приватні компанії та донорів приєднатися до нього", – пише видання.

У матеріалі наголошується, що західні чиновники та українські солдати кажуть, що ця кампанія не дала значних результатів і відсутність прогресу стає проблемою для України, оскільки Росія посилює свої атаки. За останні дні вона витіснила українські сили з низки сіл на захід від Авдіївки, хоча пагорби та водоймища трохи далі на захід можуть бути природними перешкодами для Києва, які захистять. Москва знає, що українським підрозділам не вистачає свіжих солдатів та боєприпасів. США та Європа не в змозі швидко переозброїти Київ.

Автори матеріалу зазначають, українські офіційні особи та військове командування кажуть, що нинішня тактика Росії щодо зондуючих атак має на меті скористатися ініціативою Москви на полі бою перед тим, що вони вважають ймовірним великим російським наступом уже цієї весни.

WSJ зазначає, що захоплення Авдіївки є найбільшою перемогою Москви на полі бою за майже рік.

Українські військові, як пише видання, намагаючись дати відсіч, накопичують боєприпаси та шукають можливості завдати удару по російським військам з ходу — підхід, відомий як активна оборона.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому у війні-2024 в України виникли серйозні проблеми: як виправити ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини