Головна Новини Суспільство Війна з Росією З боку Білорусі можливі провокації, - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

З боку Білорусі можливі провокації, - експерт

Росія з самого початку повномасштабної війни використовувала територію Білорусі для своїх військових операцій

12 лютого 2023, 17:29
Поділіться публікацією:

Військові України змушені пильно контролювати північний кордон та слідкувати за можливою ескалацією з боку Білорусі, пишуть "Коментарі". Військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Олег Жданов розповів, що у прикордонних районах з Україною ворог продовжує утримувати свої підрозділи. Також він не припиняє здійснювати артилерійський обстріл позицій наших військ та населених пунктів поблизу лінії зіткнення. Зокрема, минулої доби рашисти обстріляли райони населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

З боку Білорусі можливі провокації, - експерт

Ворог не припиняє обстрілювати північні області України

"При тому, Сіверський, Слобожанський Волинський та Поліський напрямки відносно стабільні. Там військ РФ практично не має. Лише на полігонах Брестської області. Ми їх контролюємо і знаємо їх кількість та їхнє переміщення", – підкреслив Жданов.

Натомість за словами військового експерта, на кордоні розташовуються білоруські війська, які стоять на прикритті державного кордону. На кордонах Півночі України станом на 12 лютого немає наступального ворожого угруповання.

"Як тільки воно почне формуватися, я думаю, Генеральний штаб ЗСУ нам повідомить, і ми з вами про це знатимемо. Тому це одразу відповідь на питання чи буде наступ на Півночі. Однак на цих напрямках існує можливість провокації. Проте вони будуть пов'язані не з наступом, а з наступальними діями російських військ на Сході України", — каже експерт.

Як писали "Коментарі", Росія своїх поранених військових почала вивозити до Білорусі. На шпальтах "Коментарів" також йшлося, що днями армія РФ випустила більше сотні ракет по території України Ворожа армія застосувала 29 зенітних керованих ракет С-300 і 71 крилату ракету повітряного і морського базування. Окрім того, завдала 12 авіаційних ударів. Рашисти по Україні гатили крилатими ракетами типу Х-101/Х-555, “Калібр”, а також ракетами комплексу С-300. Крім цього, ворог застосовував ударні БпЛА типу Shahed. Авіаційні та ракетні атаки були здійснені із застосуванням літаків стратегічної авіації Ту-95 з акваторії Каспійського моря і Волгодонська та носіїв крилатих ракет в акваторії Чорного моря. Удари ракетами комплексу С-300 були завдані з районів Бєлгородської області РФ та тимчасово окупованої території Запорізької області в районі міста Токмак.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини