Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо чим і що сьогодні атакував Кремль в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо чим і що сьогодні атакував Кремль в Україні

Країна-терористка випустила по цивільних мішенях в Україні партію дронів та більше ніж 70 ракет

10 лютого 2023, 15:50
Поділіться публікацією:

Більш як 70 крилатих ракет випустила РФ по Україні під час масованої повітряної атаки вдень.Чергового масованого ракетного удару по території України завдала держава-агресор сьогодні, 10 лютого, пишуть "Коментарі".

Стало відомо чим і що сьогодні атакував Кремль в Україні

Атаки армії РФ продовжилися на цілий день

Усі мішені були цивільні. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

“Ворог сьогодні від ранку запустив щонайменше 70 ракет у черговій масованій атаці. Щонайменше 60 ракет збито. Усі їхні мішені були — цивільні, цивільна інфраструктура. На жаль, були влучання, є жертви. Мої співчуття рідним! Кілька російських ракет пройшли повітряним простором Молдови та Румунії. Ці ракети — виклик НАТО, колективній безпеці. Це терор, який можна і треба зупинити. Світ повинен зупинити”, — наголосив Володимир Зеленський.

А в Генеральному штабі Збройних сил України повідомили, що, починаючи з учорашнього вечора, окрім крилатих ракет, ворог застосував близько 35 зенітних — із комплексів С-300, а також 7 дронів-камікадзе типу Shahed (“Шахед”).

“З 21:50 9 лютого до 12:00 10 лютого агресор здійснив 71 пуск крилатих ракет (Х-101/Х-555 — 43, “Калібр” — 28), а також до 35 ракет комплексу С-300. Крім цього, ворог застосував 7 ударних БпЛА типу Shahed. Силами і засобами Збройних сил України та інших складових Сил оборони знищено 61 крилату ракету ворога та 5 дронів”, — проінформували у Генштабі.

Там також повідомили, що авіаційні та ракетні атаки були здійснені із застосуванням літаків стратегічної авіації Ту-95 з акваторії Каспійського моря і Волгодонська та носіїв крилатих ракет в акваторії Чорного моря.

Удари ракетами комплексу С-300 були завдані з районів Бєлгородської області РФ та тимчасово окупованої території Запорізької області в районі міста Токмак.

Як писали "Коментарі", попри те, що більшість ракет силам ППО вдалося збити, ситуація в енергосистемі України серйозно погіршилася. Ворог знову цілеспрямовано бив електростанціями та об'єктами високовольтної мережі.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини