Головна Новини Суспільство Війна з Росією Юрій Ігнат розповів, коли Україна збиватиме всі ракети, випущені Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

Юрій Ігнат розповів, коли Україна збиватиме всі ракети, випущені Росією

Україна чекає на постачання від західних партнерів комплексів NASAMS, IRIS-T

9 вересня 2022, 10:45
Поділіться публікацією:

Українській системі протиповітряної оборони проблематично перехоплюватиме ракети, які летять зі швидкістю понад 3 тисячі км/год. Як передає видання "Коментарі", про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Юрій Ігнат розповів, коли Україна збиватиме всі ракети, випущені Росією

Юрій Ігнат. Фото: іmil in ua

Спікер командування Повітряних сил ЗСУ зазначив, що українські війська сьогодні мають способи, як завадити росіянам потрапити в ціль такими ракетами, як "Калібр", Х-101, Х-555. До того ж, ЗСУ має здатність збивати керовані авіаційні ракети Х-59. Але є й ракети, які силам ППО поки що збивати проблематично. Насамперед, йдеться про ракети Х-22, Х-31, ракети "Онікс", ракети оперативно-тактичних комплексів "Іскандер".                                                                    

Юрій Ігнат зазначив, що вся проблема в тому, що якщо ракети летять зі швидкістю приблизно 900 км/год, то українським військовим вдається ці ракети вчасно "приземлити". Якщо ж ворожі ракети летять зі швидкістю понад 3 тисячі км/год, то збити їх для ЗСУ стає проблематично. Проте вирішенням цього питання Україна вже займається. І з цими ракетами не буде проблем, як тільки ЗСУ отримають сучасні комплекси NASAMS, IRIS-T, які незабаром поставлять західні союзники України.

За словами речника командування Повітряних сил ЗСУ, виробники NASAMS, IRIS-T стверджують, що ці комплекси можуть збивати "Іскандери" та інші небезпечні для України ракети РФ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у США назвали важливе місто, яке ЗСУ можуть звільнити протягом наступних 72 годин.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини