Головна Новини Суспільство Війна з Росією Йдеться не лише про відновлення кордонів: Кулеба розповів, що Україна вважатиме перемогою у війні
commentss НОВИНИ Всі новини

Йдеться не лише про відновлення кордонів: Кулеба розповів, що Україна вважатиме перемогою у війні

Глава МЗС вважає, що перемога України – створення реальності, в якій нова війна стане неможливою

29 червня 2024, 16:00
Поділіться публікацією:

Перемогою України буде створення реальності, в якій новий напад Росії буде неможливим. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку на панельних дискусіях у рамках Дубровницького форуму в Хорватії висловив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Йдеться не лише про відновлення кордонів: Кулеба розповів, що Україна вважатиме перемогою у війні

Дмитро Кулеба. Фото: з відкритих джерел

Міністр зазначив, що війна має завершитися досягненням справедливого та тривалого миру, який принесе розуміння всім державам про потенційні наслідки акту агресії проти іншої країни.

Топ-дипломат додав, що йдеться не лише про відновлення кордонів чи притягнення агресора до відповідальності, а й про створення реальності, в якій нова агресія стане неможливою.

"Як ми знаємо з власної недавньої історії, а також з історії інших регіонів, мир без справедливості веде до нової війни. Тому мета — не просто закінчити війну, а створити реальність, в якій мир буде справедливим і тривалим, а нова війна стане неможливою. Це і буде перемогою", – наголосив Кулеба.

У цьому контексті він наголосив на ролі Саміту миру і підкреслив, що він продовжить взаємодіяти з країнами з усіх частин світу для пошуку рішень, які дозволять відновити мир. Кулеба стверджує, що захід у Швейцарії зібрав разом країни з усього світу та продемонстрував – усі вони поділяють щось спільне.

"Це "щось" – Статут ООН, принципи міжнародного права і необхідність поважати суверенітет і територіальну цілісність країн. І, коли ми бачимо, що всі ці країни готові бути разом, а також діяти спільно, це, звичайно, додає впевненості в тому, що справедливий і тривалий мир можливий", – сказав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Зеленського розповіли про терміни проведення другого саміту миру.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини