Головна Новини Суспільство Війна з Росією Японія змінює правила експорту зброї: це допоможе Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Японія змінює правила експорту зброї: це допоможе Україні

Україна може отримати від США більше ракет для системи ППО Patriot через нове рішення уряду Японії.

24 грудня 2023, 10:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Уряд Японії змінив свої суворі правила щодо експорту зброї до інших країн, що в кінцевому випадку має допомогти Україні отримати більше озброєння для війни проти Росії. 

Японія змінює правила експорту зброї: це допоможе Україні

Запуск ракети Patriot. Фото з відкритих джерел

Японський уряд вирішив передати свої зенітні ракети Patriot американським військам. Це має на меті дозволити поповнити виснаженні американські запаси через поставки в Україну.

"Здійснюючи такі дії, ми хотіли б внести свій внесок у захист вільного та відкритого міжнародного порядку, заснованого на верховенстві права, і в реалізацію миру та стабільності в Індо-Тихоокеанському регіоні", — повідомляє слова прем'єр-міністра Японії Фуміо Кішіди видання Japan Times.

Офіційний намір уряду Японії полягає у покращенні безпекової ситуації у власному регіоні через можливу агресію з боку Китаю та Північної Кореї. На практиці, це означає, що будуть поповнені запаси складів США, які розміщені на Далекому Сході.

Таким чином через зміни до закону про експорт зброї, японський уряд може передавати зброю, вироблену в Японії за іноземною ліцензією, країні, яка видає ліцензію. Що означає додаткові поставки японських ракет до складів США, а ті своєю чергою зможуть віддати Україні ще більше своїх ракетних боєприпасів. Зазначимо, що Японія на пряму не передає зброю Україні.

Наразі попри запит про щодо нової процедури до Японії надійшов лише від США, однак Велика Британія також може скористатись нововведенням. Японські заводи виробляють потрібні на війні в Україні артилерійські боєприпаси калібру 155 мм за ліцензією британської BAE Sytems.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що український дипломат назвав головного друга України в Азії.

Також "Коментарі" писали у чому проблема нестачі артилерійських снарядів на війні в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини