Головна Новини Суспільство Війна з Росією Яку військову допомогу хоче отримати Україна від США: як може працювати план перемоги
commentss НОВИНИ Всі новини

Яку військову допомогу хоче отримати Україна від США: як може працювати план перемоги

План перемоги може передбачати доступ України до сучасного озброєння США.

сьогодні, 17:00
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Військовий експерт спеціалізованого ресурсу військової тематики Defense Express Іван Киричевський заявив, що план перемоги може працювати подібно до ленд-лізу, коли Україна зможе мати доступ до більшості сучасної зброї в арсеналі США.

Яку військову допомогу хоче отримати Україна від США: як може працювати план перемоги

Війна в Україні. Фото: Світовий конґрес українців

Іван Киричевський в ефірі телеканалу "Еспресо" припустив, що план перемоги може передбачати збільшення військової допомоги для України від США, зокрема надання сучасних систем озброєння.

"Я так розумію, що розрахунок іде на те, щоб США відкрили щось на кшталт буквально ленд-лізу. Тобто коли нам передаються у максимальній кількості всі можливі зразки бронетехніки, ракетного озброєння, протиповітряної оборони, бойові літаки врешті решт", — вважає експерт Defense Express.

За словами Киричевського, США має широкий вибір озброєння за яким може звернутись Україна, зокрема однією з можливостей може стати протиракетний комплекс THAAD, батарея котрого коштує два мільярди доларів.

Однак експерт вказує, що Україна повинна мати достатньо аргументів, щоб переконати адміністрацію Байдена піти на такий крок.

"Питання тільки в тому, чи вдасться знайти відповідні аргументи для нинішнього воєнно-політичного керівництва США, щоб хоча б частина цього озброєння була передана", — розповів Киричевський.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що професор в США пояснив, чому адміністрація Байдена не дає Україні дозвіл на використання далекобійної зброї. 

Також "Коментарі" писали про те, коли у війні в Україні настане переломний момент та що про це буде свідчити.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини