Головна Новини Суспільство Війна з Росією Яку відповідь Україна готує агресору на ракетний удар: чому РФ вже збилася з графіку
commentss НОВИНИ Всі новини

Яку відповідь Україна готує агресору на ракетний удар: чому РФ вже збилася з графіку

Під час масованого удару окупанти задіяли 11 стратегічних бомбардувальників Ту-95

27 серпня 2024, 11:10
Поділіться публікацією:

Міністр оборони України Рустем Умєров анонсував відповідь на масовану атаку РФ 26 серпня 2024 року. Якою вона може бути? Чому росіяни порушили графік атак? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

Яку відповідь Україна готує агресору на ракетний удар: чому РФ вже збилася з графіку

Ракетний удар. Фото: з відкритих джерел

Україна намагатиметься дати відповідь агресору своїми засобами

Військовий експерт, директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих в ефірі телеканалу "Еспресо" зазначив, що відплата може бути. В першу чергу – це масований удар по військових об’єктах противника і насамперед тих, які використовують якраз для цих терористичних ударів проти України. Зокрема, для таких ударів можуть бути використані ті ж ракети-дрони, які були анонсовані 24 серпня, і основним призначенням яких, як оголошувалось, є зменшення військового потенціалу, зокрема, для тероризування мирного населення. 

Експерт наголосив, що є більше двох десятків російських аеродромів, з яких злітають засоби тероризування українців.

"Це майданчики, з яких запускають інші засоби, вони відомі розвідці", – додав Рябих.

Він також сказав, якою має бути відповідь партнерів України на подібні терористичні акти з боку РФ. За словами експерта, знаковою реакцією було б надання дозволів на атаки західним далекобійним озброєнням по території країни-агресорки.

"Якщо вже говорити відверто, то наразі Україна намагатиметься вирішувати це своїми засобами, але водночас слід акцентувати на тому, що та ж заява міністра закордонних справ України є також знаковою, і він сказав, що тут мають бути дві основні відповіді від наших партнерів на подібні удари. Це надати дозвіл на далекобійні удари вже їхньою зброєю, щоб якомога швидше припинити ці терористичні удари з боку Російської терористичної Федерації. Ну і, звісно, також підключитися до оборони України, як, наприклад, це було у випадку Ізраїлю, і збивати ті ж засоби вже над територією України для того, щоб вони не летіли на ту ж Польщу, як ми бачили сьогодні вже такий випадок вкотре", – констатував Валерій Рябих.

Окупанти використали велику кількість ракет

Експерт з авіації Костянтин Криволап в інтерв’ю "РБК-Україна" звернув увагу на те, що російські окупаційні війська дещо змінили підхід до масованих ударів по Україні. Так, 26 серпня ворог атакував ближче до ранку, на відміну від попередніх разів, коли ракети випускали вночі.  

За словами експерта, окупанти використали велику кількість ракет – зокрема, були застосовані Х-101, "Кинджали", Х-22, "Калібри", а також дуже велика кількість дронів-камікадзе "Шахед". Цей арсенал окупанти накопичували майже місяць. 

На думку експерта, результатом таких змін в ударах можуть бути атаки українських сил по російських аеродромах. Ворожі літаки Ту-95МС щодня курсували між авіабазами "Оленья" та "Енгельс".

"Ми дуже серйозно порушили їхній графік застосування. Я думаю, що це зміщення пов'язане з тим, що вони не завжди встигають, так як вони хотіли б встигнути", – наголосив експерт.

Криволап додав, що під час останнього удару окупанти задіяли 11 стратегічних бомбардувальників Ту-95. При цьому раніше "десь літало" 18 бортів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Зеленський відреагував на удар Росії: назвав Путіна хворою істотою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини