Головна Новини Суспільство Війна з Росією Який запас у РФ танків та бойових машин: до якого року зможе воювати Путін
commentss НОВИНИ Всі новини

Який запас у РФ танків та бойових машин: до якого року зможе воювати Путін

За інформацією Forbes, запаси радянської військової техніки в Росії можуть закінчитися до середини 2025 року

12 квітня 2024, 13:35
Поділіться публікацією:

Повномасштабна війна Росії проти України триває вже третій рік, але вона може продовжуватися в такому ж темпі максимум рік, бо з технікою у росіян, все ж таки, можуть виникнути проблеми. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Forbes".

Який запас у РФ танків та бойових машин: до якого року зможе воювати Путін

Танки. Фото з відкритих джерел

За 26 місяців важких боїв російські військові втратили в Україні 15 300 танків, бойових машин, гаубиць та іншого озброєння, а також сотні тисяч військовослужбовців. І все ж російських сил в Україні більше, ніж будь-коли.

"Насправді армія РФ зараз на 15% більша, ніж на початку вторгнення. За останній рік Росія збільшила чисельність своїх військ на передовій з 360 000 до 470 000 осіб", — заявив генерал армії США Крістофер Каволі, головний командувач НАТО.

Але, зазначає Forbes, російські солдати гинуть так само швидко, як і прибувають в Україну. В одному з недавніх досліджень міністерство оборони Естонії дійшло висновку, що знищення 100 000 росіян цього року завдасть непоправних збитків, а то й провалить мобілізаційні зусилля Кремля.

Як повідомляється, російська промисловість щороку випускає 500-600 нових танків і, можливо, трохи більше тисячі нових бойових машин. Щороку окупанти втрачають понад тисячу танків і близько 2000 бойових машин, і темпи втрат зростають. Як повідомляється, брак техніки Росія заповнює радянською технікою 1970-х, а в деяких випадках навіть у 60-х чи 50-х роках. Але ці старі автомобілі – обмежений ресурс.

Останні прогнози припускають, що вже в середині 2025 року на складах більше не залишиться старих танків та бойових машин.

"Час Росії спливає", — вважає естонський солдат і аналітик Артур Рехі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що відбувається на фронтах: який сценарій намагається просунути Кремль.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини