Головна Новини Суспільство Війна з Росією Який ймовірний перебіг війни навесні: де на Росію чекає пастка
commentss НОВИНИ Всі новини

Який ймовірний перебіг війни навесні: де на Росію чекає пастка

Взимку Україні потрібно витримати ворожу міць ворога

12 січня 2024, 09:50
Поділіться публікацією:

Позаду вже майже половина зими. При цьому ворожі війська не зупиняються і посилюють наступ практично на всій лінії фронту. До чого це може привести ближче до весни? І в яку пастку можуть потрапити росіяни? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Який ймовірний перебіг війни навесні: де на Росію чекає пастка

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Путін хотів би на фоні перемоги демонструвати, що він щось досяг

Генерал армії України, голова Служби зовнішньої розвідки України (2005-2010 рр.) Микола Маломуж в ефірі каналу Еспресо заявив, що Нова стратегія України та невтішна ситуація в Росії після виборів президента навесні дозволить Силам оборони покращити ситуацію на фронті.

За словами експерта, 2023 рік показав, що був у росіян провальний, а на 2024 щось робити системно немає можливості. Після виборів у РФ розпочати мобілізацію за таких втрат – величезна проблема для російського суспільства.

"Путін би хотів на тлі перемоги демонструвати, що він щось досяг, але результату немає за величезних втрат. Після виборів розпочати масову мобілізацію під загрозою наших наступів для Путіна — величезна дестабілізація, тому що це призведе до зрушень у системі та виявить слабкість режиму, який відчує путінську обстановку та зомбоване російське суспільство", — вважає Маломуж.

Він зазначив, що взимку Україні потрібно витримати ворожу міць ворога, а навесні ситуація може змінитися на краще у бік Сил оборони.

На його думку, жодна мобілізація в РФ вже не буде актуальною, тому що багато росіян зрозуміють, що за такого формату мобілізовані будуть знищені. Але це все відбудеться під впливом наших перемог, а далі зрушить ситуація в Росії.

ЗСУ продовжують розширювати плацдарм на лівому березі Херсонської області

Військовий експерт Владислав Селезньов в ефірі "24 Каналу" заявив, що справжня пастка може чекати на росіян на лівобережжі Херсонщини.

"Український плацдарм у Кринках – це пастка для ворожої армії, адже росіяни намагаються щоразу відтіснити наші війська з лівого на правий берег і потрапляють під удар української артилерії, яка перетворює на попіл величезну кількість особового складу ворожої армії та техніки. Проте зараз виникла критична ситуація із забезпеченням українських бійців", – розповів Селезньов.

За його словами, те, що роблять наші військові, які тримають ділянку фронту на лівому березі Дніпра – це поза людськими можливостями. Але навіть попри всі труднощі наші воїни ведуть оборонні бої та тримають плацдарм.

"Мужність, старанність та героїзм наших морських піхотинців, воїнів територіальної оборони та прикордонників вже зараз навіки вписані в історію цієї війни", — додав Селезньов.

Читайте також на порталі "Коментарі" – які три речі потрібно вирішити Україні: що відбувається на військовому та дипломатичному фронтах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини