Головна Новини Суспільство Війна з Росією Який союзник уже поставив балістичні ракети РФ: з ким ще тривають торги
commentss НОВИНИ Всі новини

Який союзник уже поставив балістичні ракети РФ: з ким ще тривають торги

За інформацією WSJ, Росія вже отримала балістичні ракети з КНДР та намагається купити ще в Ірані

4 січня 2024, 15:45 comments7021
Поділіться публікацією:

Москва має намір придбати у Ірану балістичні ракети малої дальності, що посилить здатність російських військ вражати інфраструктуру України. Як передає портал "Коментарі", про це пише газета The Wall Street Journal, посилаючись на офіційні особи США, які озвучили дані на умовах анонімності.

Який союзник уже поставив балістичні ракети РФ: з ким ще тривають торги

Ракета. ФОТО: з відкритих джерел

"Сполучені Штати стурбовані тим, що російські переговори про придбання у Ірану балістичних ракет малої дальності активно просуваються. Ми оцінюємо, що Росія має намір закупити у Ірану ракетні комплекси", — розповів американський чиновник.

Постачання іранських ракет може відбутися вже цієї весни, якщо переговори про закупівлю продовжаться. Але на даний момент, як вважають офіційні особи США, угоду ще не укладено.

Іранські ракети додадуться до переліку недавніх надбань Москви. За словами офіційних осіб США, Росія вже почала отримувати пускові установки балістичних ракет та кількадесят балістичних ракет від Північної Кореї.

Офіційні особи США заявили, що бажання путінського режиму придбати іранські ракети стало очевидним у середині грудня, коли російська делегація відвідала іранський навчальний полігон. Там росіяни ознайомилися з балістичними ракетами, включаючи ракету малої дальності "Абабіль", та відповідним обладнанням, яке їм показали аерокосмічні сили Корпусу вартових ісламської революції Ірану.

Зазначається, що у вересні міністр оборони Росії Сергій Шойгу приїжджав до Ірану особисто і теж цікавився ракетами "Абабіль".

Військові аналітики вважають, що отримання Москвою іранських та північнокорейських ракет може дати важливий поштовх для загарбницьких зусиль Росії, яка намагається подолати українську протиракетну оборону.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому питання допомоги від США все ще далеке від вирішення: як треба діяти Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини