Головна Новини Суспільство Війна з Росією Який план у РФ – чому росіяни накопичуватимуть ракети все літо
commentss НОВИНИ Всі новини

Який план у РФ – чому росіяни накопичуватимуть ракети все літо

Росіяни будуть накопичувати ракети все літо, а потім намагатимуться вдарити по енергетиці

22 квітня 2023, 10:00
Поділіться публікацією:

Росіяни зробили паузу в масованих обстрілах українських об'єктів енергетики не лише через те, що у них суттєво зменшилися запаси високоточних ракет, а ще й тому, що зараз окупанти намагаються краще підготуватися до наступного осінньо-зимового періоду. Росіяни хочуть за літо зібрати пристойну кількість ракет, щоби осінь і взимку вдарити ще потужніше. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку в інтерв'ю "Обозревателю" висловив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко.

Який план у РФ – чому росіяни накопичуватимуть ракети все літо

Ракетний обстріл. Фото: з відкритих джерел

Експерт зазначив, доки війна триває, існує ймовірність нових масованих обстрілів, внаслідок чого може повторитися загроза блекауту.

Харченко вважає, що це може бути жовтень-листопад. Однак і Україна краще розумітиме, що відбувається, і набагато краще підготується.

"Моя гіпотеза така: росіяни накопичуватимуть ракети все літо, а потім спробують повторити такі самі атаки, як минулого року. Тобто це буде наступного опалювального сезону, тобто жовтень та листопад. Так, з одного боку, у нас буде більше готовності, ми краще розуміємо, що відбувається і значно краще підготуємося – і ППО та фізичний захист – це так, але з іншого боку, для мене на сьогодні очевидно, що відновити міцність енергосистеми важким обладнанням до наступного сезону ми, швидше за все, не встигнемо", – наголосив Олександр Харченко.

На його думку, більшість із того, що обіцяє Захід, просто не приїде до нового опалювального сезону. Що приїде – поки що невідомо, але це може бути 20% від того, що нам необхідно, максимум – 30-40%. Це означає, що ми матимемо менший запас міцності.

"Чи можливі у такій ситуації відключення та дефіцит потужності? Безперечно, можливі. Давайте дивитися правді у вічі: ми не можемо передбачити, що буде. Я не деталі даватиму, але є сценарії, за яких, я розумію, що нам буде дуже складно", – зазначив директор Центру досліджень енергетики.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Кремль не пускає поранених окупантів назад до РФ: подробиці від Генштабу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини