Головна Новини Суспільство Війна з Росією Якими ракетами Росія вдарила по Кривому Рогу та якою була її мета
commentss НОВИНИ Всі новини

Якими ракетами Росія вдарила по Кривому Рогу та якою була її мета

Вночі 13 червня ворог здійснив ракетну атаку на Кривий Ріг Дніпропетровської області, застосувавши ракети повітряного базування Х-101, Х-555

13 червня 2023, 12:05 comments2165
Поділіться публікацією:

Про це в ефірі національного телемарафону повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат, передає портал "Коментарі".

Якими ракетами Росія вдарила по Кривому Рогу та якою була її мета

Які ракети застосував ворог під час удару по Кривому Рогу. Фото з відкритих джерел

"Ракети повітряного базування Х-101, Х-555, як ми повідомляли. Спочатку було залучено 8 літаків стратегічної авіації Ту-95 з району Каспію, зазвичай звідти випускають вони свої ракети. Ці ракети вночі долетіли до території України, була оголошена повітряна тривога", — зауважив він.

У перші хвилини атаки, вдалося знешкодити 10 ракет, і уже майже вранці російські війська здійснили пуски ракет з території Каспію, додав спікер.

"Було помічено в небі три стратегічні бомбардувальники, очікувалась друга хвиля атак. Щоправда, лише одна ракета досягла території України й була знищена уже близько 7:00 нашою протиповітряною обороною", — сказав Юрій Ігнат.

Керівниця об’єднаного пресцентру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, зазначила, що росіяни в "істериці", тому й вдаються до чергових проявів тероризму, влучаючи при цьому у житлові будинки. Однак, їх основна мета – знайти логістику, що допомагає фронту.

"Це говорить про те, що ворог дійсно в істериці, намагається атакувати різні регіони України, в тому числі Київ та ті напрямки, які вважає стратегічними у підтримці Сил оборони в їх наступальних діях", – підкреслила Гуменюк.

Читайте також на порталі "Коментарі", — РФ вдарила по багатоповерхівці у Кривому Розі: є загиблі. Окупанти атакували Кривий Ріг — спалахнула п'ятиповерхівка. Досі під завалами можуть перебувати люди, і рятувальники намагаються швидше розібрати завали на місці "прильоту".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини