Головна Новини Суспільство Війна з Росією Яким буде новий наступ Росії – де його ворог почне
commentss НОВИНИ Всі новини

Яким буде новий наступ Росії – де його ворог почне

На сьогодні розглядаються варіанти наступу там, де є скупчення російських військ

25 січня 2023, 18:02 comments1295
Поділіться публікацією:








З наближенням весни зростає можливість нового масованого наступу російських військ. При цьому військові спеціалісти, аналітики намагаються передбачити, де ворог може вдарити і чи варто чекати від нього несподіванок. Портал "Коментарі" зібрав думки експертів щодо напрямків, звідки росіяни можуть піти у новий наступ.

Яким буде новий наступ Росії – де його ворог почне

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Все повторюватиметься так само, як і 24 лютого 2022 року, нічого не змінилося

Відомий військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю "24 каналу" висловив думку, що якщо росіяни й підуть у нову масовану атаку, то їхня тактика навряд чи зміниться. Діятимуть вони за тим самим принципом, який вони мали 24 лютого 2022 року.

"Все повторюватиметься так само, нічого не змінилося. Якщо росіяни зроблять ще одну спробу наступу на нашу територію, це будуть такі ж колони, які вторгатимуться через кордон", – заявив Жданов.

За його словами, знову варто чекати колони, які вторгатимуться через кордон одразу на кількох напрямках, бо буде розрахунок на ефект несподіванки.

При цьому Жданов зазначив, що єдина відмінність може полягати в тому, що у лютому минулого року росіяни могли майже вільно пересуватися територією України, хоч українська армія і дала бій окупантам. Зараз же загарбники змушені будуть починати масований обстріл з самого кордону, вогонь починаючи з самого кордону, адже практично по всій лінії фронту кордон почнеться з самого кордону, який зараз дуже добре укріплений і замінований.

На сьогодні розглядаються варіанти там, де є скупчення ворожих російських військ

Військовий експерт Олександр Мусієнко виділив кілька напрямків, звідки росіяни можуть розпочати новий масштабний наступ на Україну. Про це він розповів в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Мусієнко вважає, що треба звернути увагу на ті місця, де є скупчення ворожих військ. По-перше, це північ, райони Бєлгородської області, а також південь – окупована частина Запорізької області. Також, за словами експерта, росіяни проявляють активність на сході – це Луганський та Донецький напрямки.

"Там спостерігається активність ворога, вони підтягують туди певні свої сили. У переважній більшості це піхотні батальйони. Звичайно є і важка техніка, і артилерія, не на всіх напрямках однаково. Очевидно, що пріоритетом для ворога зараз є східний напрямок", – заявив Мусієнко.

При цьому серед мінусів росіян Мусієнко зазначив те, що у ворога зараз не така підтримка артилерії та танків, яка була рік тому. Головну ставку Кремль робить живою силою і піхотні групи. Завдання мінімум для ворога – це стабілізувати лінію фронту та не допустити просування української армії на Мелітополь, плюс розширити плацдарм та окупувати всю Донецьку область. Ну, а завдання максимум – це тактичні переваги та окупація більшого простору, тобто захопити ще більше територій України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Leopard 2 підуть в Україну: про що говорить рішення Берліна — чи може змінитися ситуація на фронті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини