Головна Новини Суспільство Війна з Росією Яких відносин українці хотіли б із Росією – опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Яких відносин українці хотіли б із Росією – опитування

Більшість українців більше не вважають росіян близьким народом, а Росію – дружньою країною

27 червня 2023, 12:24 comments1752
Поділіться публікацією:

У червні 2023 року переважна більшість українців вважають за правильне, якщо відносини з Росією будуть максимально закритими – з повністю закритими кордонами, візами, митницями. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на дані опитування КМІС.

Яких відносин українці хотіли б із Росією – опитування

Україна та Росія. Фото: з відкритих джерел

Згідно з результатами опитування, лише 10% зараз хотіли б, щоб країни були дружніми, 1% хотіли б об'єднання країн в одну.

Станом на сьогодні у всіх областях України переважна більшість населення хоче мати із РФ закриті кордони, візи та митниці. Зокрема, серед жителів Сходу, 75% так вважають, а серед жителів півдня – 73%.

Як зазначив заступник директора КМІС Антон Грушецький, російські пропагандисти можуть скільки завгодно розповідати, що Росія була змушена жорстко вчинити по відношенню до українців, анексувавши Крим і захопивши частини Донбасу, адже, нібито російськомовних українців утискали, насаджували ненависть до Росії, але правда зовсім в іншому. Усі соцопитування, які проводилися до 2014 року, показували, що українці позитивно ставилися до росіян. Більшість українців не хотіли жити з росіянами в одній країні, але при цьому саме Росію вважали найближчою та дружньою. І лише після 2014-го ситуація почала кардинально змінюватись.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що думають українці про спробу військового перевороту в Росії — результати опитування.

Також видання "Коментарі" повідомляло – про що говорять заяви Путіна за підсумками заколоту Пригожина – що тепер буде з ПВК Вагнер. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому порталу детально розібралися у ситуації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини