Головна Новини Суспільство Війна з Росією Яких ув'язнених не хотіли б бачити на фронті. Відповідь військового
commentss НОВИНИ Всі новини

Яких ув'язнених не хотіли б бачити на фронті. Відповідь військового

Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що цього тижня до Верховної Ради буде внесено законопроект про мобілізацію деяких ув'язнених. Військовий Кирило Сазонов у Фейсбуці розповів, кого не хочуть бачити в армії

11 березня 2024, 12:38
Поділіться публікацією:

За інформацією Кирила Сазонова, деталі законопроекту про мобілізацію ув'язнених узгоджують Мін'юст, Кабмін та Сили оборони, і це – правильно.

Яких ув'язнених не хотіли б бачити на фронті. Відповідь військового

Кирило Сазонов

"Вносити такий законопроект без погодження ключових центрів впливу на дискусію до Ради – це треш. Причому лютий треш. Далекі від реальності політики влаштують шоу і замість "швидко прийняти" ми рік складатимемо слово "Компроміс" з літер Ж, О, П та А",
— зазначив військовий.

При цьому він зазначив, що нібито на фронтоні не надто хочуть бачити засуджених за дезертирство, відмовників та інших порушників дисципліни.

Логіка зрозуміла. Один раз порушили, отримали термін, то навіщо вони знову потрібні?"
, – зазначив військовий.

Але, додав він, насправді всі роблять помилки. За його словами, він би дав шанс тим, хто хоче ним скористатися, тим більше люди, які мають реальне розуміння війни, мають цінність.

Також, як каже Сазонов, відправити на фронт пропонують засуджених за "легкими та ненасильницькими" статтями. І в цьому контексті йдеться також про корупціонерів – "грамотних хлопців", як правило з вищою освітою та військовою кафедрою. Сазонов побоюється, що ці люди не підуть у окопи, а одразу стануть офіцерами.

"Хтось у штаб, хтось на постачання, хтось у порядку марення бойовим командиром. Я не хочу такого бойового командира собі. Я серйозно побоююся, що в штабах вони будуть у найкращому разі марні. У гіршому будуть ускладнювати всім життя бюрократичними ініціативами або просто красти",
— наголосив Сазонов.

За його словами, цей момент слід врахувати. Наприклад, каже він, передбачити, що ці корупціонери потраплять до армії у званні солдата.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що, на думку міністра юстиції Дениса Малюськи, немає перешкод для того, щоб мобілізувати на фронт корупціонерів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини