Головна Новини Суспільство Війна з Росією Які види озброєння Німеччина передасть Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Які види озброєння Німеччина передасть Україні

Німеччина передає частину озброєння для армії й повідомляє про запланований пакет допомоги

22 червня 2022, 10:25
Поділіться публікацією:

На урядовій сторінці вказано скільки та яке озброєння планується передати українським військовим.

Які види озброєння Німеччина передасть Україні

Німецькі Panzerhaubitze2000, фото з відкритих джерел

"У рамках бюджетного процесу на 2022 рік кошти на модернізацію були збільшені до 2 мільярдів євро на 2022 рік. Додаткові кошти спрямовані насамперед на користь України. У той же час вони будуть використані для фінансування збільшених німецьких обов’язкових внесків до Європейського фонду миру (EPF), з якого, у свою чергу, можуть відшкодовуватися витрати країн-членів ЄС на послуги підтримки Україні", — йдеться в повідомленні.

Що передають українцям: патрони, протитанкові міни, зенітні ракети STINGER, ПЗРК STRELA,  САУ Panzerhaubitzen 2000, патрони, кулемети,  ручні гранати, заряди вибухівки, детонатори, бойові шоломи, автомобілі (вантажівки, мікроавтобуси, позашляховики), намети, електрогенератори, матеріали для знешкодження вибухонебезпечних предметів, біноклі, лікарняні ліжка, медикаменти, хірургічні ліхтарі, захисний одяг, спальні мішки, радіочастотну систему, польові телефони, польовий госпіталь (спільний проект з Естонією), прилади нічного бачення, електронні пристрої проти дронів, медичні засоби, лазерні далекоміри, паливо дизельне та бензинове (поточна доставка), турнікети, харчові пайки, запчастини до МіГ-29, бронемашини.

Що ще готується для України: 10 000 артилерійських боєприпасів, 53 тис. зенітних боєприпасів, 5,8 мільйона патронів до пістолетної зброї, 5000 бойових шоломів, 8 мобільних наземних радарів і тепловізійних пристроїв, 40 розвідувальних дронів, 10 захищених транспортних засобів, 7 глушників, 8 електронних пристроїв проти дронів, 4 мобільні, дистанційно керовані та захищені пристрої для розмінування, 65 холодильників для медичних товарів, пункт дезактивації транспортних засобів, 100 автоматичних форсунок, 14 датчиків і перешкод для захисту від дронів, 10 гармат проти дронів, 54 бронетранспортера M113 з озброєнням (системи з Данії, переобладнання фінансується Німеччиною), 30 зенітних танків GEPARD, включаючи близько 6000 зенітних боєприпасів, система протиповітряної оборони IRIS-T SLM, радар для виявлення артилерії COBRA, 80 пікапів Toyota, 3 реактивні системи залпового вогню МАРС з боєприпасами, 100 000 аптечок та 22 вантажівки.

"Йдеться про поставки з промисловості, які фінансуються за кошти ініціативи модернізації. Деякі з поставок передбачають ремонтні роботи або виробництво, яке ще триває. Деякі навчальні послуги для українців все ще надаються. З міркувань безпеки Федеральний уряд утримується від надання додаткових відомостей, зокрема щодо способів і часу доставки, доки не відбудеться передача", — написано в повідомленні.

Як писав портал, відомі втрати серед мобілізованих з ОРДЛО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини