Головна Новини Суспільство Війна з Росією Які території, окрім Донбасу, хоче захопити РФ: що стало головним болем для ЗСУ на "нулі"
commentss НОВИНИ Всі новини

Які території, окрім Донбасу, хоче захопити РФ: що стало головним болем для ЗСУ на "нулі"

Противники можуть зосередитися на повному захопленні чи знищенні слов'янської та краматорської міської агломерації

13 квітня 2024, 07:05 comments4992
Поділіться публікацією:

На фоні новин про те, що в України закінчуються ракети для систем ППО і незрозумілих прогнозів по розблокуванню США пакету допомоги Україні, Росія продовжує наступальні дії. Яку мету переслідує ворог? Що зараз стало головним болем для українських військових на фронті? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Які території, окрім Донбасу, хоче захопити РФ: що стало головним болем для ЗСУ на "нулі"

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Російські загарбники хочуть захопити не лише весь Донбас

Полковник запасу Збройних сил України, екс-спікер Генштабу армії, військовий оглядач Владислав Селезньов в ефірі Radio NV зазначив, що російські загарбники хочуть захопити весь Донбас і мріють окупувати всю територію Запорізької та Херсонської областей.

Ворог може здійснити допоміжні удари на півдні Запорізької області і десь на Куп'янському напрямку, вважає військовий.

На думку експерта, головний вектор докладання зусиль російськими окупантами буде зосереджено на ліквідації чи повному захопленні краматорської та слов'янської міської агломерації.

"Очевидно, що напрямки цієї експансії визначені... Йдеться про повну окупацію Донецької та Луганської областей. Звичайно, відтоді певні зміни відбулися, ворог тепер мріє ще повністю окупувати всю територію Херсонської та Запорізької областей...", — вважає офіцер ЗСУ.

Точність російських КАБів досить висока

Командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92 окремої штурмової бригади Збройних сил України Юрій Федоренко в ефірі каналу "Київ24" розповів, що присутність російської авіації на передній лінії — "це є значний головний біль", тому що ворожі літаки несуть модернізовані керовані авіабомби від 500 кілограмів.

"…І коли 500 кілограмів "приходить" в позицію, так чи інакше, якщо це пряме попадання, то позиція руйнується. Це потрібно розуміти. Кількість цих бомб у противника велика. І тому він рівняє міста із землею буквально", — заявив комбат.

За його словами, вирішити цю ситуацію може необхідна номенклатура боєприпасів до тих протиповітряних засобів, які вже перебувають на фронті, а також винищувачі F-16. 

"…Збиваючи два-три літаки на тому чи іншому відтинку, інтенсивність застосування ворогом його авіації знижується в рази", — пояснив воїн.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому ми втратили Трипільську ТЕС: які висновки та до кого є питання.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини