Головна Новини Суспільство Війна з Росією Які території хоче анексувати РФ: глава СЗР для The Economist розкрив цілі Кремля у війні
commentss НОВИНИ Всі новини

Які території хоче анексувати РФ: глава СЗР для The Economist розкрив цілі Кремля у війні

Росія знає, що перемога над Україною, якої вона прагне, матиме глобальний ефект

20 січня 2024, 12:38
Поділіться публікацією:

Ціль війни Росії в Україні – знищити Сили оборони України – залишається незмінною. Незважаючи на величезну перевагу в ресурсах, Росія майже два роки не може виконати це завдання. Поряд із героїзмом українських військових та згуртованістю населення навколо України ключову роль у цьому відіграла також підтримка Заходу. Саме ця підтримка посилює глобальний вимір війни і унеможливлює досягнення Росією своїх цілей. Як передає портал "Коментарі", таку думку у своїй колонці для The Economist озвучив голова Служби зовнішньої розвідки України Олександра Литвиненка.

Які території хоче анексувати РФ: глава СЗР для The Economist розкрив цілі Кремля у війні

Голова Служби зовнішньої розвідки України Олександр Литвиненко. Фото: із відкритих джерел

Глава СЗР зазначив, що цілі путінського режиму включають, перш за все, анексію українських територій, проголошених політичним керівництвом у Москві "історичними російськими землями"; і створення політичної освіти, яка повністю залежатиме від Москви, щоб керувати тими українськими землями, які не можна безпосередньо анексувати.

Олександр Литвиненко вважає, що Володимир Путін сподівається, що перемога над Україною допоможе йому відновити контроль над колишніми радянськими республіками на засадах російського імперіалізму. У Кремлі розуміють, що якщо Україна впаде, то легше буде повернути інші колишні радянські республіки. Якщо Україна вистоїть, питання часу, коли Росія втратить вплив на Південний Кавказ та Середню Азію.

Литвиненко також висловив думку, що, нападаючи на Україну, Росія вважає, що водночас вона воює із Заходом. Путін сподівається на ефект доміно. Він вважає, що якщо Захід, і насамперед Сполучені Штати, зазнають нищівної поразки в Україні – друге таке приниження лише через кілька років після виходу з Афганістану, він швидко втратить глобальний вплив.

"Ревізіоністські держави, які дивляться на Україну, побачили б це і зробили висновок, що їхній час настав. В результаті за кілька років буде встановлено новий, багатополярний світопорядок, де найважливіші питання вирішуватимуться поряд конкуруючих великих держав, включаючи Росію. Сі Цзіньпін, лідер Китаю, найсильнішого конкурента Заходу, уважно стежить за війною та робить висновки. Росія знає, що перемога над Україною, якої вона прагне, матиме глобальний ефект. Росія також розуміє, що не може досягти там своєї мети, не порушивши світового порядку", – зазначив Олександр Литвиненко.

Читайте також на порталі "Коментарі" — яка ймовірність, що РФ в Європі піде далі : до якого сценарію настав час готуватися Заходу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини