Головна Новини Суспільство Війна з Росією Які реальні терміни звільнення Криму від росіян – чи є чим ЗСУ бити по кораблям РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Які реальні терміни звільнення Криму від росіян – чи є чим ЗСУ бити по кораблям РФ

Україна може звільнити Крим від росіян ще до осені

12 квітня 2023, 09:45
Поділіться публікацією:

Останнім часом суттєво активізувалася тема деокупації Криму. Тепер про це говорять не лише в Україні, а й у РФ. Ставленики Кремля не приховують, що готуються до контрнаступу ЗСУ. Чи можна назвати хоча б приблизний термін звільнення Криму? Чи є у ЗСУ засоби для завдання ударів по кораблях Чорноморського флоту? Видання "Коментарі" у цих питаннях розбиралося разом із експертами.

Які реальні терміни звільнення Криму від росіян – чи є чим ЗСУ бити по кораблям РФ

Крим. Фото: з відкритих джерел

Росія не зможе втримати півострів

Військовий експерт Роман Світан в ефірі телеканалу "Еспресо" заявив, що українські захисники можуть повернути Крим під контроль України до осені цього року. Але це станеться лише в тому випадку, якщо ВСУ матиме необхідні сили та кошти. Тоді острів може стати пасткою для росіян.

"Крим сам по собі з військового погляду важка територія для бойових дій. Проте, щодо перспектив нашого контрнаступу, Кримський міст, яким росіяни перекидають техніку, може бути знищений дуже швидко. Повітряним і морським шляхом росіяни не зможуть постачати достатньої кількості техніки та боєприпасів для оборони Криму. Тому для них єдиним надійним шляхом може залишатися Перекопський перешийок", — вважає експерт.

Світан додав, що треба згадати історію, яка показує, що ще жодній армії у світі не вдалося втримати півострів під своїм контролем, хоча багато хто намагався.

У Міноборони України вже анонсували атаку на Крим

У свою чергу військовий експерт Андрій Крамаров в ефірі 24 каналу заявив, що ЗСУ вже тримають на прицілі кораблі Чорноморського флоту, вичікуючи відповідного моменту.

"У контексті того, чим ми можемо вдарити… Цікава заява. Можливо, вдалося вдосконалити наш ракетний комплекс "Нептун" з приводу дальності поразки. А може, це анонсована раніше армія морських дронів. Якщо подивитися в часи, то вони повинні вже стати на озброєння", — заявив Крамаров.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Зеленського розповіли, хто після деокупації керуватиме Кримом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини