Головна Новини Суспільство Війна з Росією Які міста Кремль дав вказівку захопити до президентських виборів у РФ: подробиці від ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Які міста Кремль дав вказівку захопити до президентських виборів у РФ: подробиці від ISW

Окупанти ведуть наступальні дії біля Авдіївки

9 грудня 2023, 13:05 comments51678
Поділіться публікацією:

Російські окупаційні війська отримали чіткі часові рамки щодо наступу: захопити Авдіївку Донецької області та Куп'янськ Харківщини до виборів у Росії, які відбудуться у березні 2024-го. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в новому огляді Інституту вивчення війни (ISW).

Які міста Кремль дав вказівку захопити до президентських виборів у РФ: подробиці від ISW

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

"Оголошення Путіним про його кандидатуру на пост президента у військовій обстановці вказує на те, що його кампанія може зосередитися на війні Росії в Україні більше, ніж раніше оцінювало ISW", — зазначають американські аналітики.

В ISW зазначають, що, ймовірно, Кремль доручив російським військовим захопити Авдіївку та, можливо, Куп'янськ до виборів. Йдеться про демонстрацію підтримки військовими кандидатури Путіна є стратегією страхування, якщо армія окупантів не зможе вкластися у ці терміни.

Зазначається, що протягом минулої доби російські війська вели наступальні операції поблизу Авдіївки і мають незначні просування. Геолокаційні кадри за 8 грудня показують, що загарбники просунулися до очисних споруд на південь від Красногорівки.

Також ISW повідомляє з посиланням на російські джерела, що 7 і 8 грудня російські війська просунулися в напрямку Новокалинового, до околиць Авдіївського коксохімічного заводу та в промисловій зоні.

Генштаб України повідомив, що російські війська безуспішно атакували на схід від Новобахмутівки (9 кілометрів на північний захід від Авдіївки); на південь від Тоненького (5 кілометрів на захід від Авдіївки); поблизу Степового, Авдіївки та Первомайського (10 кілометрів на південний захід від Авдіївки).

Читайте також на порталі "Коментарі" — що змусить РФ розпочати переговори на наших умовах: коли може прояснитися ситуація.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини