Головна Новини Суспільство Війна з Росією Які дві речі допоможуть зламати війну – чого зараз домагається агресор
commentss НОВИНИ Всі новини

Які дві речі допоможуть зламати війну – чого зараз домагається агресор

Росія не має достатньої кількості сил і засобів для впевненої оборони

19 вересня 2023, 09:45 comments7061
Поділіться публікацією:

Контрнаступ України хоч і не набирає таких темпів, як хотілося б, але все ж таки триває. Чого не вистачає Україні, щоби наблизити перемогу? Яке завдання зараз намагається виконати Росія? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Які дві речі допоможуть зламати війну – чого зараз домагається агресор

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Переломить хід війни балістика та авіація

Військовий експерт Петро Черник в інтерв'ю "24 каналу" заявив, що людського ресурсу у країни-агресора більше приблизно в 5 разів, але у війнах уже неодноразово траплялося, що перемога була на боці тих, хто воював не кількістю, а якістю.

"Україні потрібно дві речі, щоб переламати війну та прискорити перемогу. Високомайстерська мотивація – мотивацію маємо, майстерність наша зростає. І якнайбільше якісної зброї. В історії є такі випадки, нічого нового. Якщо хочеш знати, як буде, вивчай, як було", — зазначив експерт.

Петро Черник вважає, що українським військам треба й надалі намагатися атакувати ворога тими темпами, що є, а про вирішальний перелом у війні можна буде говорити, коли Україна отримає у достатній кількості літаки F-16. Ще значно важливіше, яка зброя піде до винищувачів. Експерт наголосив, що нашим військовим вкрай необхідні далекобійні ракети з тяжкою бойовою частиною.

Тактика затикання дір м'ясом може мати тимчасовий ефект

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко у себе в телеграмі заявив, що для росіян зараз бачиться неможливим повністю зупинити просування української армії. Тому основне для них завдання – максимально загальмувати просування ЗСУ.

"По суті, всі ті передислокації, перекидання сил і засобів РОВ, проходять не з метою контрудару, або створення не пробивної оборони. Ні... Мета інша. У Росії немає достатньої кількості сил і засобів, як ми бачимо, для впевненої оборони, але є людський ресурс, яким можна заповнити окопи, траншеї, запхати в кожну яму по 3-4 чмобіка або "елітних" рзвідники, і тим самим наситити кожну локацію... "м'ясом", — зазначив Олександр Коваленко.

За його словами, заплющуючи очі на втрати, російські командири виконують наказ Кремля і максимально затягують війну.

"Зараз же, для утримання основної лінії тягнуть ресурс зі сходу, Луганської області, Криму, Херсонщини. Тактика гальмування не вирішує глобально проблем рів, а лише посилює їх", – зазначив Коваленко.

Читайте також на порталі "Коментарі" – з чим наближаємось до зими – які шанси встояти проти ударів по енергосистемі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини