Головна Новини Суспільство Війна з Росією Яке завдання постає перед силами РФ в Україні: за рахунок чого ворог зумів активізувати свій наступ
commentss НОВИНИ Всі новини

Яке завдання постає перед силами РФ в Україні: за рахунок чого ворог зумів активізувати свій наступ

Основним фактором є нестача артилерійських снарядів у ЗСУ для відображення ворога

21 лютого 2024, 08:40 comments2033
Поділіться публікацією:

Після захоплення Авдіївки Донецької області росіяни намагаються не зменшувати темпи і продовжувати атакувати позиції ЗСУ. Яке завдання постає перед силами РФ в Україні? За рахунок чого РФ змогла активізувати свій наступ? Видання "Коментарі" розбиралося у цій темі, вивчивши думки експертів.

Яке завдання постає перед силами РФ в Україні: за рахунок чого ворог зумів активізувати свій наступ

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Російські загарбники підтримують постійний тиск

Експерти Нік Рейнольдс та Джек Уотлінг із британського Королівського інституту об'єднаних досліджень (RUSI) в інтерв'ю AP заявили, що перед окупаційними силами Росії в українській державі стоїть завдання здійснювати невеликі тактичні атаки.

Експерти вважають, що таким чином російські загарбники підтримують постійний тиск на низку точок у нашій країні.

"...перед російськими підрозділами стоїть завдання проводити невеликі тактичні атаки, які, як мінімум, завдають Україні стабільних втрат і дозволяють російським силам захоплювати та утримувати позиції", — зазначили британські експерти.

Росіяни скористалися можливостями

Ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман в інтерв'ю журналу "Фокус" заявив, що вікно можливостей для настання армії РФ відчинилося за рахунок кількох складових.

За словами Гетьмана, першим чинником стала зміна керівництва Збройних сил України, адже генералам на нових посадах потрібен час для входу у справу та ознайомлення з оперативними завданнями.

Експерт вважає, що друга складова – зміна погодних умов та поява можливості пересувати важку техніку. Третім і основним чинником, за його словами, є брак артилерійських снарядів для відбиття ворога.

"Усі три причини вплинули на активізацію військ РФ на п'яти напрямках. Наскільки критична ситуація? Ми тримаємо оборону, нормальні прогнози неможливо зробити. Але скажу точно, що прорив фронту неможливий. Так, активно атакують (ред. – окупанти) біля Роботино – хочуть відсунути українську артилерію від Токмака, великого залізничного хаба", – додав Гетьман.

Читайте також на порталі "Коментарі" — від чого залежить подальший результат у війні: які проблеми вирішити Україні з союзниками.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини