Головна Новини Суспільство Війна з Росією Яке ще одне прифронтове місто стане зоною боїв: чи доведеться ЗСУ відступати
commentss НОВИНИ Всі новини

Яке ще одне прифронтове місто стане зоною боїв: чи доведеться ЗСУ відступати

Наразі перед українськими захисниками стоїть головна задача – втримати фронт до прибуття американської допомоги

30 квітня 2024, 07:04 comments2039
Поділіться публікацією:

Наразі найбільш загрозлива ситуація продовжує залишатися біля Авдіївки та Часового Яру, де українські захисники титанічними зусиллями стримують наступ ворога. Видання "Коментарі" проаналізувало думки експертів, щоб зрозуміти чи є загроза прориву росіянами фронту та які міста невдовзі можуть спробувати захопити окупанти.

Яке ще одне прифронтове місто стане зоною боїв: чи доведеться ЗСУ відступати

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Снаряди для України вже в дорозі

Військовий оглядач Євген Дикий в інтерв'ю Радіо NV вислови думку. Що ескалація останніх днів на фронті пов'язана з тим, що ворог намагається по максимуму використати той час, доки ЗСУ не отримали якомога більше американської зброї і не закрили проблему гострого дефіциту снарядів.

"Ми доживаємо останні дні або тижні, коли у нас критичний дефіцит одночасно двох дуже вагомих ресурсів. У нас критичний дефіцит боєприпасів і людей", — пояснив аналітик.

Він додав, росіяни розуміють, що скоро одна з двох проблем вирішиться. Снаряди вже в дорозі, критичному дефіциту боєприпасів залишилися лічені дні. І, звичайно, росіяни намагаються максимально скористатися ситуацією, вони дуже поспішають.

"Чесно кажучи, я завжди дуже не люблю робити погані прогнози, але тут мені вже досить очевидно, що принаймні місто Покровськ із прифронтового зараз стане зоною бойових дій. Наскільки велика загроза окупації Покровська, я зараз не беруся сказати", – зауважив експерт.

Євген Дикий висловив думку, що Україна триматиме Покровськ "дуже завзято і дуже запекло", зокрема тому, що там є підготовлені укріплені рубежі.

Нашим військам доведеться відступати ще з деяких позицій

Військовий експерт Олександр Мусієнко в ефірі загальнонаціонального телемарафону висловив думку, що наразі в України є два варіанти ведення бойових дій під Часовим Яром.

"Цілі й завдання можуть ставитися різні. Від того, щоб провести певний ривок та провести контрудар, аби зняти тиск, до забезпечення відходу з певних позицій, так буває. Ситуація там дуже складна. Наші підрозділи роблять усе можливе, щоб стримати ворога та виграти час. Який буде задум – побачимо найближчим часом, сценарії лише два", – зауважив Мусієнко.

За його словами, допомога від США  буде застосовуватися відповідно до тих ризиків, які є на фронті.

"З ризиків, по-перше – це те, що було втрачено багато часу. Все йде до того, що ми втратили пів року, коли треба було стримувати ворога голими руками. Якби не БПЛА, було б ще складніше, але це дозволило стримати ворога. Зараз, коли ситуація буде покращуватися, зупиняти ворога стане легше", – пояснив Мусієнко.

За словами експерта, наразі цей виклик став ще сильнішим, оскільки Росія побачила, що Україна отримає допомогу від США. Тому Кремль намагається до того часу окупувати якомога більше територій. І саме тому росіяни пришвидшили ті дії, які планували зробити пізніше, на середину травня. Вони це роблять зараз, атакують меншими силами, не такими підготовленими, але вони атакують. І перед нашими підрозділами зараз стоїть завдання вибороти час, поки допомога підходить.

Читайте також на порталі "Коментарі" — як змінюватиметься ситуація на фронті найближчим часом: що важливо для України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини