Головна Новини Суспільство Війна з Росією Яка роль Росії у подіях на Близькому Сході – на що сподівався Путін
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка роль Росії у подіях на Близькому Сході – на що сподівався Путін

Події навколо Ізраїлю стали підвищенням ставок з боку так званої "осі зла"

24 жовтня 2023, 11:40
Поділіться публікацією:

Коли говорять про події на Близькому Сході, називають три країни, які могли бути зацікавлені у розгоранні протистояння Ізраїлю та ХАМАСу. Йдеться про Іран, Китай і Росію. При цьому прямих доказів, що Росія безпосередньо стоїть за нападом терористів ХАМАСу на Ізраїль немає. Видання "Коментарі", зібравши думки експертів, спробувало дізнатися, в чому саме може бути інтерес Москви.

Яка роль Росії у подіях на Близькому Сході – на що сподівався Путін

Близький Схід. Фото: із відкритих джерел

Є щонайменше два моменти, чому Москва причетна до конфлікту на Близькому Сході

Керівник Південно-Кавказької філії Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Володимир Копчак в інтерв'ю "ТСН" висловив думку, що наприкінці 2023 року Кремль не отримав від колективного Заходу виходу на якийсь формат переговорів, який би влаштовував Москву, тобто на Заході ніхто не погодився на заморожування війни, її припинення.

“Натомість ми навпаки бачимо нарощування допомоги з боку США у вигляді ATACMS і не тільки. І певний удар із флангу на Близькому Сході”, – зазначив він.

На думку Володимира Копчака, участь РФ у подіях довкола Ізраїлю має багато позицій.

"Озвучу лише дві: російська участь у хакерській атаці на систему спостереження на кордоні з Газою [7 жовтня], а також підготовка бойовиків ХАМАС до руйнування цієї системи спостереження з використанням дронів, ґрунтуючись на досвіді російсько-української війни", — прокоментував експерт.

Роль переговорника Росії не світить

Голова Центру політичних студій "Доктрина" Ярослав Божко в інтерв'ю "24 Каналу" озвучив думку, що головна ставка на події на Близькому Сході у Москви полягала в тому, щоб набути статусу переговорника, оскільки це могло б демонструвати певну регіональну силу Росії, показати, що Кремль має вагу і здатний урегулювати будь-який конфлікт. А також те, що саме Росія здатна вирішувати конфлікти.

"Але ні Ізраїль, ні ХАМАС не налаштовані на жодні переговори. Вони налаштовані на боротьбу до кінця. Поки що країни не вичерпали можливості", – зазначив експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому Сі перебрав на себе роль, яку мріяв Путін – чого тепер чекати від Китаю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини