Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як ЗСУ сплутали карти росіянам: чому буде затримка у наступному масованому обстрілі
commentss НОВИНИ Всі новини

Як ЗСУ сплутали карти росіянам: чому буде затримка у наступному масованому обстрілі

Без повітряної розвідки росіянам складніше організовувати масовані ракетні атаки

24 січня 2024, 07:15
Поділіться публікацією:

Починаючи з кінця грудня і практично весь січень, Росія активно тероризує Україну масованими ракетними ударами. Один із таких українці пережили 23 січня. Як ЗСУ вдалося сплутати карти росіянам? Про що говорить "свіжість" російських ракет Х-101, якими ворог атакував Україну? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Як ЗСУ сплутали карти росіянам: чому буде затримка у наступному масованому обстрілі

Ракетний удар. Фото: з відкритих джерел

Підготовка до ракетних ударів займає певний час

Майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман в ефірі "24 каналу" заявив, що знищення російського літака-розвідника А-50 вплине на майбутні атаки росіян, сплутавши їм усі плани.

Експерт пояснив, що для того щоб підготувати масований удар, потрібна серйозна підготовка — залучити різні підрозділи, зарядити літаки, видати польотне завдання. Також бажано це узгодити з військово-морським флотом для того, щоби був одночасний запуск "Калібрів", Х-101, Х-555. Також це має узгоджуватися із запуском "Шахедів", щоб вони були у необхідній точці, коли має прилетіти ракета.

"Звичайно, без повітряної розвідки, без таких літаків (А-50) – росіяни можуть це зробити, але це вкрай важко. Ми точно сплутали їм карти. Я впевнений, що буде певна затримка у наступному обстрілі", — висловився експерт.

Водночас він зазначив, що така затримка атак може мати і негативні наслідки. Адже противник може використати більше ракет, ніж під час попередніх атак.

У росіян вже може бути дефіцит ракет Х-101

Військовий експерт Defence Express Іван Киричевський в ефірі каналу "Еспресо" звернув увагу на той факт, що РФ під час сьогоднішньої атаки на Україну використала крилаті ракети Х-101, які нещодавно були зроблені.

"Команда Defence Express писала, що вдалося знайти бойову частину, що не розірвалася, однієї збитої Х-101 і виходить, що ця ракета була виготовлена в кінці 2023 року. З цього випливає, що якраз дозвукові ракети повітряного базування Х-101 в РФ везуть" з конвеєра". Однак це не виглядає так, що росіяни стоять на заводі "Радуга" і працюють, щоб зробити хоч одну-дві ракети під черговий масований обстріл", — прокоментував експерт.

Він пояснив, що ці ракети росіяни зазвичай здають партіями, і виконання виробничих планів триває під кінець місяця, тому буквально свіжі ракети можуть зараз йти із заводу на аеродром, а заздалегідь виготовлені встигли на складах полежати.

Однак той факт, що для атак росіяни використовують такі свіжі ракети — місяць-два після виготовлення, показує, що запас ракет повітряного базування у них зменшується. Проте, зазначив експерт, це стосується лише дозвукових ракет типу Х-101.

Читайте також на порталі "Коментарі" – більше чи менше стало нейтральних країн: що відбувається за підтримки України у світі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини