Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як змусити Росію закінчити війну: звернення Зеленського до Заходу
commentss НОВИНИ Всі новини

Як змусити Росію закінчити війну: звернення Зеленського до Заходу

Зеленський закликав Захід надати Україні далекобійні ракети та системи ППО

31 серпня 2024, 22:53
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський заявив, що очищення українського неба від російських керованих авіабомб стане потужним кроком, який може змусити Росію шукати шляхи для закінчення війни та досягнення справедливого миру. Про це він наголосив у своєму вечірньому відеозверненні 31 серпня, звертаючись до міжнародної спільноти та ключових союзників України.

Як змусити Росію закінчити війну: звернення Зеленського до Заходу

Зеленський звернувся до Заходу і заявив, як змусити Росію закінчити війну

"І я звертаюся до Сполучених Штатів, Великої Британії, Франції та Німеччини: нам потрібні можливості реально і повністю захищати Україну та українців. Нам потрібні і дозволи на далекобійність, і ваші далекобійні снаряди та ракети. Не можна відкладати життєво важливі рішення — саме те, що може найбільш правильно вплинути на події", — зазначив президент. 

Зеленський закликав союзників не зволікати з ухваленням життєво важливих рішень, які можуть суттєво вплинути на хід війни. 

"Важливо якомога швидше все це реалізувати. Ми працюємо в ці дні ще активніше заради саме таких новин — про додаткові системи ППО. Я хочу подякувати всім у світі, хто нам допомагає", — додав президент.

Раніше “Коментарі” писали, що Швейцарія, відома своєю тривалою політикою нейтралітету, може переглянути свою позицію на тлі війни в Україні. Експертна робоча група з питань безпеки, створена Міністерством оборони Швейцарії, рекомендує уряду змінити курс і розглянути можливість військового співробітництва з НАТО та Європейським Союзом. 

Читайте також на порталі “Коментарі” — Президент України Володимир Зеленський відправив у відставку командувача Повітряних сил Миколу Олещука за кілька днів після катастрофи винищувача F-16. Літак могли збити дружнім вогнем. Як передає портал "Коментарі", про це пише The New York Times, з посиланням на західного чиновника, який був проінформований про попереднє розслідування катастрофи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини