Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як завершиться війна проти РФ - кого кидає Путін в Україну, щоб зупинити ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Як завершиться війна проти РФ - кого кидає Путін в Україну, щоб зупинити ЗСУ

Бої за Роботине налякали окупантів

24 серпня 2023, 10:27
Поділіться публікацією:

Тема війни в Україні продовжує залишатися серед топ-тем західної преси. Можливий кінець війни в Україні активно коментують західні експерти, військові, політологи. Дуже багато оцінок українського контрнаступу, який хоч і пробуксовує, але все ж таки має успіх і Росії гарячково доводиться посилювати оборонні рубежі, щоб не допустити обвалення фронту. Як може завершитись війна проти РФ? Де росіяни вже зазнають складнощів? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Як завершиться війна проти РФ - кого кидає Путін в Україну, щоб зупинити ЗСУ

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Продовження війни кидає Україну в демографічну кризу і не дозволяє розпочати її відновлення

Відставний польський генерал Вальдемар Скшипчак у статті для Wprost висловив думку, що сьогодні немає одного найімовірнішого сценарію завершення війни в Україні.

Експерт прогнозує, що попереду на всіх чекає ще кілька десятків запеклих битв, які вплинуть на формування кордонів України після завершення бойових дій.

"Питання в тому, чи вдасться українцям і якою мірою відвоювати свою землю, а росіянам зберегти окуповані території, а також який ступінь впливу матимуть ті, хто зрештою змусить сторони припинити військові дії. Немає сумніву, що обидві сторони виснажені війною, і настане момент, коли це виснаження змусить їх шукати вирішення ситуації інакше, ніж воєнні дії", – сказав Вальдемар Скшипчак.

На його думку, не буде довгих років війни в Україні. Жодна із сторін до цього не готова. Тому початок переговорного процесу – питання найближчого майбутнього.

Скшипчак вважає, що незважаючи на неймовірні зусилля української армії Києву, врешті-решт, доведеться змиритися, що корейського варіанта не уникнути, тобто частина території може залишитися окупованою.

Концентрація ворога на південному напрямку є ще значною, продовжуються непрості бої

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив, що після того, як над Роботиним бійці ЗСУ підняли український прапор, Росія всерйоз запанікувала, побоюючись обвалу фронту на півдні. Саме тому на цей напрямок Кремль панічно кинув два великі підрозділи противника, які зайшли на територію України. Вони займуть позиції на другій-третій лініях оборони. Стоїть завдання – перешкодити просуванню ЗСУ, створити додаткові перепони.

"Інше питання, наскільки вони встигнуть. Встигнуть подалі від бойових дій — де ми не будемо діставати артилерією. Там, де будемо діставати артилерією і будь-яким іншим вогнем – жодного шансу окупантам не буде надаватися для того, щоб вони додатково окопувалися та створювали якісь додаткові перешкоди", — висловився експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — три фронти України : перемоги, поразки та очікування.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини