Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як ворогу вдається захоплювати позиці Сил оборони: розкрито дві найбільш дієві тактики
commentss НОВИНИ Всі новини

Як ворогу вдається захоплювати позиці Сил оборони: розкрито дві найбільш дієві тактики

Однією із найбільш дієвих тактик ворога є масштабна, раптова і швидка атака

сьогодні, 11:17
Поділіться публікацією:

Російські загарбники використовують два найбільш поширені сценарії для того, щоб штурмувати позиції українських військових, відзначає аналітик Роман Пономаренко.

Як ворогу вдається захоплювати позиці Сил оборони: розкрито дві найбільш дієві тактики

Бої в Донецькій області

За його словами, перший сценарій – це непомітне просочування до наших бойових порядків чи за них, користуючись відсутністю суцільної лінії фронту. Як каже експерт, зазвичай, це штурмові групи в кількості 4-10 осіб, озброєні стрілецькою зброєю та кількома протитанковими одноразками.

"Вони приховано наближаються до висунутих вперед позицій (час підходу може тривати кілька годин), після чого раптово атакують. Якщо гарнізон застигнутий зненацька, то позиція втрачається. Штурмовики закріпляються, і чекають підкріплень. По ним починає працювати наша артилерія та дрони. Іноді вони розносять позицію вщент, разом із загарбниками. А іноді ні, і тоді піхоті треба її відбивати", — відзначив Пономаренко.

Другий сценарій, каже Пономаренко, це — масштабна, раптова і швидка атака комплексу позицій в якомусь із секторів. Тоді ворог активно застосовує бронетехніку (БМП, БТР МТЛБ, іноді навіть 1-2 танки в голові колони) та рухомі транспортні засоби (мотоцикли, квадроцикли). Метою є прорватися в полосу оборони, відразу розсіятися по ньому та атакувати виявлені позиції з усіх боків.

"Зазвичай, рух ворожої колони нашою розвідкою фіксується заздалегідь. По ній починають працювати артилерія та FPV-дрони. Іноді колону розбивають ще на підході. Проте, здебільшого зірвати атаку повністю не вдається, і відбивати її приходиться піхоті в ближньому бою. На її підтримку працюють вже наші танки (розголос отримав випадок, як азовський танк таранив ворожу БМП під час відбиття одного з таких штурмів) та артилерія з дронами", — відзначив Пономаренко.

За його словами, в бою обидві сторони широко використовують FPV-дрони. Сьогодні це універсальний протитанковий засіб і важка зброя піхоти, призначена для знищення зайнятих ворогом будівель чи бліндажів. Роль артилерії під час штурмів зведена до мінімуму – вона працює по віддалених цілях, і лише в рідкісних випадках здійснює безпосередню підтримку військ у бою, підкреслив експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ситуація на фронті складна. Ворог зумів закріпитися на околицях Селидово.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини