Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як українські пілоти cамостійно готуються до навчань на винищувачах четвертого покоління
commentss НОВИНИ Всі новини

Як українські пілоти cамостійно готуються до навчань на винищувачах четвертого покоління

Повітряні Сили ЗСУ уже передали партнерам список кандидатів для навчань на F-16, які стануть вагомим доповненням української оборони

24 травня 2023, 10:10
Поділіться публікацією:

Водночас, льотчики уже більше року тренуються самостійно аби швидше освоїти сучасні винищувачі. Про це в інтерв’ю "Голосу Америки" розповів український пілот із позивним "Джус", пишуть "Коментарі".

Як українські пілоти cамостійно готуються до навчань на винищувачах четвертого покоління

Український пілот "Джус". Фото з відкритих джерел

"Чесно кажучи ця підготовка почалася ще десь в кінці весни минулого року. Коли ми вже загорілися цією ідеєю отримати сучасні літаки й коли ще близько не було сигналів, що це дійсно станеться. Проте, у наших пілотів з’явилася мотивація і ми стали самоініціативно додатково займатися вивченням англійської мови, вивченням літака як такого, починаючи просто з читання мануалів, книжок по F-16", — зауважив пілот.

Окрім цього, українські пілоти, аби краще розуміти F-16, створили спеціальні симулятори, свого роду робочі місця, на яких вони проводять тренування.

"Це не зрівняти з повноцінними сертифікованими тренажерами, але це все дозволяє  базово ознайомитися з кабіною, з механізмами роботи тих чи інших систем і з певними процедурами. На симуляторах ти можеш відпрацювати запуск двигуна, зліт, посадку, якісь базові тактичні прийоми і так далі. І таким чином, це наближає нас до успішного швидкого освоєння винищувачів четвертого покоління, бо приїдуть не нульові люди, а ті, хто усвідомлює різницю і має серйозний досвід польотів на наших літаках", — переконаний "Джус".

На його думку, уже на перших топових групах буде зрозуміло, на чому слід розставити акценти.

"По суті, ці всі люди вміють літати і їм не треба освоювати  все як початківцям, але окремі моменти будуть відмінними. І от з ними якраз потрібно буде попрацювати", — підсумував український пілот.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, — Поки США думають, у Міноборони назвали країну, яка може першою передати F-16 Україні. У Міноборони припускають, що Нідерланди можуть першими передати F-16 Україні. Міноборони вважає, що Нідерланди можуть стати першою країною, яка передасть Україні винищувачі F-16.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини