Головна Новини Суспільство Війна з Росією Поки США думають, у Міноборони назвали країну, яка може першою передати F-16 Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Поки США думають, у Міноборони назвали країну, яка може першою передати F-16 Україні

У Міноборони припускають, що Нідерланди можуть першими передати F-16 Україні

23 травня 2023, 11:05 comments1699
Поділіться публікацією:

Міноборони вважає, що Нідерланди можуть стати першою країною, яка передасть Україні винищувачі F-16. Тим часом високопосадовці в ЄС не виключають, що українські військові зможуть отримати літаки вже цієї осені. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву радника міністра оборони України Юрія Сака, якого цитує "Politico".

Поки США думають, у Міноборони назвали країну, яка може першою передати F-16 Україні

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

Юрій Сак зазначив, у Нідерландах використовуються 24 F-16, які придатні для оперативного розгортання та залишатимуться у використанні до середини 2024 року.

"Після цього вони будуть доступні для іншого призначення, наприклад для продажу", — заявив Сак.

Він додав, що також Нідерланди мають додаткові 18 F-16, які більше не будуть на озброєнні і можуть отримати інше призначення. Раніше в ЗМІ повідомлялося, що 12 із цих 18 спочатку планувалося передати приватній компанії, але потім угоду було скасовано. Не виключено, що саме через те, що ці літаки незабаром можуть опинитися на території України.

Зазначимо, раніше також у ВПС США заявили, що постачання F-16 Україні в кращому разі триватиме кілька місяців.

Читайте також на порталі "Коментарі" — начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов вважає, що після переможного для Києва завершення російсько-української війни, на нас чекає складний процес реінтеграції територій, які 9 років перебували в окупації. Крім того, все в тому ж інтерв'ю українському журналісту і телеведучому Дмитру Комарову, голова ГУР заявив, що війна з росією була неминуча, проте остання вже не має ні військового, ні економічного, ні політичного потенціалу, щоб створити ще одну спробу серйозного наступу десь. або в Україні. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" дані твердження, а також розповіли, як розумно провести реінтеграцію та назавжди відрубати голову дракону "російського світу".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини