Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як Україні перемогти Росію цього року: які труднощі зазнає агресор
commentss НОВИНИ Всі новини

Як Україні перемогти Росію цього року: які труднощі зазнає агресор

Найважче пройти лінію розмежування на сході, яка була ще до 2022 року

30 березня 2024, 07:02
Поділіться публікацією:

У західній пресі багато йдеться про те, що саме Росія невдовзі може посилити тиск на Україну, намагаючись прорвати фронт. Але чи можливо так, що Україна випередить РФ і першою посилить свої удари? Від чого це залежить? Чи продовжує РФ втрачати великі обсяги техніки і не встигає поновити запаси? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Як Україні перемогти Росію цього року: які труднощі зазнає агресор

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Україна чекає на допомогу союзників

Військовий експерт Петро Черник в ефірі "24 Каналу" заявив, що вирішальними можуть стати не наступні 6-8 місяців, а наступні 2-3 місяці. Якщо наші союзники по-справжньому вирішать забезпечити нас серйозною зброєю.

За словами експерта, серйозна зброя – це достатня кількість авіації. Зокрема, для України задекларовано близько 60 бортів F-16, тоді як союзники могли забезпечити Київ 120-180 машинами. Він зазначив, що у світі виготовлено понад 4,5 тисячі літаків F-16, тоді як у межах 3-4 тисяч перебувають у "адекватному стані".

Крім цього, далекобійні ракети допомогли б ЗСУ винищити логістику росіян. Йдеться про MGM-140 ATACMS, на складах знаходиться від 3 до 4 тисяч одиниць. Тоді як українські бойові можливості серйозно покращили б 1,5 тисяч цих ракет.

Петро Черник зазначив, що практично неможливо пройти лінію розмежування на сході, яка була до 2022 року. Оскільки, там все "перетворено на бетон".

Експерт додав, що якщо ворог має серйозні зміцнення, то сам Донецьк можна винищити лише важкими авіаційними бомбами, зокрема знадобляться тисячі тонн, що під силу лише США.

Того потенціалу, з яким росіяни розпочинали вторгнення, вони точно не зможуть досягти

Експерт із національної безпеки Іван Варченко в ефірі каналу "Київ 24" заявив, що Росія під час повномасштабної війни в Україні щодня втрачає більше "металу", ніж здатний виготовити її військово-промисловий комплекс.

"Звичайно ми розуміємо, що того потенціалу, з яким вона (РФ, — Ред.) починала (вторгнення, — Ред.), точно вони не зможуть досягти, навіть при тому, що напружать усі зусилля російського військово-промислового комплексу", — заявив аналітик.

За словами експерта, противник не має тієї динаміки, яка б дозволила йому "справді рухатися хоча б, компенсуючи те, що знищується на фронті, не кажучи про те, щоб робити більше".

Читайте також на порталі "Коментарі" — заморожування чи ескалація: до чого наближається війна в Україні та що стане ключовим чинником.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини