Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як Україні не допустити заморозки війни: в армії Швеції назвали план для ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Як Україні не допустити заморозки війни: в армії Швеції назвали план для ЗСУ

ЗСУ слід здійснити "великий технологічний прорив", щоб війна не завершилася сценарієм, який не вигідний Києву, сказав Йоакім Паасіківі.

7 квітня 2024, 20:10
Поділіться публікацією:

Щоб в України не з'явилися ризики реалізації сценарію замороженої війни з агресором Росією, потрібно зробити великий технологічний прорив на полі бою. Зокрема, ним може стати застосування радіоелектронної боротьби з безпілотниками і літаками. Таку заяву зробив підполковник армії Швеції Йоакім Паасіківі в інтерв'ю Liga.net 

Як Україні не допустити заморозки війни: в армії Швеції назвали план для ЗСУ

Війна в Україні (фото з відкритих джерел)

За його словами, ЗСУ мають зробити ставку на РЕБ, БПЛА і бойові літаки.

"Думаю, таким проривом може стати радіоелектронна боротьба в поєднанні з безпілотниками і літаками", — вважає Паасіківі.

На думку підполковника зі Швеції, якщо Силам оборони України не вдасться перейти від позиційних до маневрових боїв, "тоді ми ризикуємо отримати тривалу війну, схожу до тієї, що тривала між 2014 і 2022 роками", але вже з новою лінією фронту.

"Головне зараз — підтримка Заходу. І ми маємо добре розуміти свої вигоди. Якщо ми не підтримуємо Україну, ми шкодимо собі", — наголосив Йоакім Паасіківі.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Москва хоче захопити конкретне місто України. У ймовірному літньому наступі РФ революції не станеться. За словами військового оглядача Дениса Поповича, Москва хоче захопити конкретне українське місто. Адже РФ навколо нього розосередила зусилля вже зараз. Ймовірно, у період кінця травня — початку червня, вона продовжить наступати на тих самих напрямках.

Він заявив, що  найбільше турбує на оперативних напрямках Часів Яр: Росія вже тисне на ЗСУ, щоб узяти місто. Якщо ситуація розвиватиметься за найгіршим сценарієм, то ворог зможе наблизитися в бік Костянтинівки, Слов'янська, Краматорська, Дружківки.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини