Головна Новини Суспільство Війна з Росією Новий літній наступ РФ: Москва хоче конкретне місто України
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий літній наступ РФ: Москва хоче конкретне місто України

Денис Попович оцінив, куди може спробувати розвинути наступ РФ наприкінці травня - на початку червня

7 квітня 2024, 17:45 comments4876
Поділіться публікацією:

У ймовірному літньому наступі РФ революції не станеться. За словами військового оглядача Дениса Поповича, Москва хоче захопити конкретне українське місто. Адже РФ навколо нього розосередила зусилля вже зараз. Ймовірно, у період кінця травня — початку червня, вона продовжить наступати на тих самих напрямках, пише Radio NV.

Новий літній наступ РФ: Москва хоче конкретне місто України

Літній наступ Росії (фото з відкритих джерел)

"Йдеться скоріше про ті напрямки, які вже є", — сказав Попович.

Він заявив, що  найбільше турбує на оперативних напрямках Часів Яр: Росія вже тисне на ЗСУ, щоб узяти місто. Якщо ситуація розвиватиметься за найгіршим сценарієм, то ворог зможе наблизитися в бік Костянтинівки, Слов'янська, Краматорська, Дружківки.

"Це остання велика агломерація Донецької області, яка перебуває під контролем України", — пояснив значення Часового Яру Попович.

Але водночас попри великі сили, що залучила РФ біля Часового Яру, для просування і повної окупації Донецької області їй треба ще більше сил.

На його думку, за поточних темпів агресора Часів Яр точно вистоїть ще кілька місяців.

"І кілька років вони такими темпами просуватимуться до Слов'янська, Краматорська... Їм потрібні якісь рішучі дії, які б допомогли просунутися швидко", — заявив він.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, чи зможуть росіяни прорвати фронт та дійти до КиєваВійськовий аналітик з Данії Андерс Нільсен проаналізував можливості літнього наступу росіян та пояснив, чому ймовірність, що армія РФ дійде до Києва є вкрай малою. За словами військового експерта росіяни не мають військ та техніки для швидкого наступу, а Україна натомість готується до захисту.

Андрес Нільсен згадав інтерв’ю Зеленського, у якому президент заявив, що якщо Конгрес США не ухвалить пакет допомоги та не надішле більше боєприпасів, Україна буде змушена відступати. Деякі аналітики говорять про ризик драматичного обвалу фронту, і можливість для Росії почати новий літній наступ на Київ. Однак, за словами Нільсена, це помилкова картина.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини