Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як українці змінили динаміку на полі бою і де наступають: відповідь глави Пентагону
commentss НОВИНИ Всі новини

Як українці змінили динаміку на полі бою і де наступають: відповідь глави Пентагону

Українські сили використовують "такі технології, як HIMARS" та застосовують їх "правильним способом" для "проведення атак"

3 жовтня 2022, 10:42
Поділіться публікацією:

Україна "досягає прогресу" в Херсонській області, продовжуючи протистояти російському вторгненню, і додав, що відбулися "певні зміни в динаміці бойових дій". Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін в інтерв'ю каналу "CNN".

Як українці змінили динаміку на полі бою і де наступають: відповідь глави Пентагону

Міністр оборони США Ллойд Остін. Фото: з відкритих джерел

Остін пояснив цю зміну майстерністю українських солдатів та стратегічним використанням ними зброї, наданої союзниками США та НАТО, зокрема високомобільних зенітно-ракетних комплексів (HIMARS).

"Те, що ми спостерігаємо зараз, є своєрідною зміною динаміки на полі бою", — сказав Остін. "Вони дуже, дуже добре попрацювали в районі Харкова і рухаються, щоб скористатися можливостями, які з'явилися. Бої на Херсонщині йдуть трохи повільніше, але вони просуваються вперед", — зазначив він.

Остін зазначив, що українські сили використовують "такі технології, як HIMARS" та застосовують їх "правильним способом" для "проведення атак на такі об'єкти, як склади матеріально-технічного забезпечення та командні пункти, що забирає значні можливості у росіян".

Таким чином, українці "змінили динаміку, і це створило можливість для них маневрувати", додав він.

Відповідаючи на запитання, чому США не надали Україні зброї більшої дальності, про яку просили українці, Остін сказав, що спілкується зі своїм українським колегою, міністром оборони Олексієм Резніковим, "регулярно", і вважає, що США були "дуже ефективними у наданні їм тих речей, які дуже, дуже ефективними на полі бою".

Читайте також на порталі "Коментарі" — насичена кінцівка вересня та початок жовтня : як події вплине на Україну.

Також видання "Коментарі" повідомляло — британська розвідка : Путін визнав проблеми з мобілізацією.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини