Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як українці ставляться до обмеження виїзду чоловіків за кордон: опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Як українці ставляться до обмеження виїзду чоловіків за кордон: опитування

Соціологи дослідили громадську думку з актуального питання

29 травня 2023, 17:40 comments1242
Поділіться публікацією:

Соціологи компанії Active Group дослідили ставлення українців щодо обмежень виїзду чоловіків за кордон під час воєнного стану. Приводом до цього дослідження стала заява міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка щодо необхідності ухвалити закон про відповідальність чоловіків, які незаконно виїхали з України під час воєнного стану. Про результати опитування повідомляють "Коментарі".

Як українці ставляться до обмеження виїзду  чоловіків за кордон: опитування

З початком вторгнення виїзд чоловіків обмежено

Відповідаючи на питання, обмеження на тимчасовий виїзд з країни чоловіків більше допомогає чи шкодить економіці країни, 5,9% впевнено відповіли — "виключно допомогає". Ще 15% вважають, що швидше допомагає. Ще 20% вважають, що це рішення не впливає на економіку країни. Відсоток тих, хто неприхильно оцінює обмеження розподілився наступним чинном: швидше шкодить — 24,4%, виключно шкодить — 16,2%. Ще 15% не змогли визначитись з відповіддю.

На питання, як обмеження щодо тимчасового виїзду чоловіків за кордон впливають на безпеку країни, думки розподілились наступним чином: допомагає — 10%, швидше допомогає — 20,5%, не впливає — 22,1%, швидше шкодить — 19,6%, виключно шкодить — 12,9%. Не змогли відповісти на це питання — 14,8%.

Чи потрібно пом'якшити або навпаки — зробити більш жосткими обмеження на тимчасовий виїзд чоловіків за кордон, опитувані відповіли наступним чином: істотно пом'якшити — 22,7%, трохи пом'якшити — 29,2%, залишити як є — 24,9%, трохи ускладнити — 9,3%, істотно ускладнити — 6,3%, важко відповісти — 7,6%.

Дослідження здіснене компанією Active Group за допомогою онлайн-панелі SunFlowerSociology. Метод: самозаповнення анкет громадянами України віком 18 та більше років. Вибірка: 600 анкет (репрезентативна за віком, статтю та регіонов України). Період збору даних: 27 травня 2023 року. Теоретична похибка при довірчій ймовірності 0,95 не перевищує 4%.

Тим часом, ЗМІ розкрили історію потужного відео Залужного з молитвою за Україну.

У Чехії заговорили про війну між НАТО та Росією: як будуть воювати. 

А Буданов пообіцяв Кремлю відповідь за останній обстріл Києва: "Чекайте, скоро побачите". 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

29 травня 2023, 19:22

Концтабірне опитування серед ув'язнених: корисне чи шкідливе для країни їх ув'язнення? Як впливає на економіку України що "ухилянтами" стають ті, хто не дав хабар? Хоча б вікову межу звузили з 25 до 50 років, щоб люди могли вільно жити, заробляти та сім'ї бачити. Лишилось не довго терпіти цю Хунту, тільки виборів у США дочекатись. В залежності від результату там і Європа швидко взуття змінить.


Новини