Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як у Сталінграді: Окупанти стирають квартал за кварталом, щоб зайти в місто
commentss НОВИНИ Всі новини

Як у Сталінграді: Окупанти стирають квартал за кварталом, щоб зайти в місто

Окупанти намагаються захопити Торецьк, бо він є важливою логістичною розв’язкою

30 липня 2024, 12:48
Поділіться публікацією:

Російські загарбники не полишають спроб захопити Торецьк, про це йдеться у сюжеті "Українського свідка". Як кажуть військові 32 ОМБр, справа у тому, що місто є важливою логістичною розв'язкою, що веде на Костянтинівку. Саме тому російські загарбники постійно б'ють по ньому КАБами.

Як у Сталінграді: Окупанти стирають квартал за кварталом, щоб зайти в місто

Торецьк

"Російські літаки відпрацьовують накатами. Що це означає? Один скинув КАБ і полетів, за ним наступний. І так протягом сорока хвилин. І ми все це "ловимо", — каже військовослужбовець 32 ОМБр "Саймон".

За його словами, російські терористи просто стирають місто, інакше зайти сюди не зможуть. 

"Їм простіше складати квартал за кварталом, як у Сталінграді", — додав боєць

За його словами, у місті є цивільні, які в основному переховуються у підвалах. Втім, є і такі, які наводять окупантів на українські позиції.

"Росіяни заходять у будинок, виходять звідти з бабусею чи дідусем. І ті ледь не за руку ведуть їх, показують, де сидять наші хлопці. Не виключаю, що це робиться під дулом автомата. Потім противник наводить міномет або артилерію на наші позиції", — кажуть військові.

При цьому військові кажуть, що для них основною проблемою є російські КАБи. За їх словами, за тиждень загарбники можуть випускати до 800 керованих авіабомб по території України. Вони відзначають, що вирішити цю проблему могли б американські винищувачі F-16, тому вони з нетерпінням очікують, коли ж вони нарешті прибудуть в Україну.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про важкі бої, які точаться в Торецьку, а також про намір окупантів організувати котел для українських військових.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини