Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як Росія готується до наступу: чи можна зірвати її плани
commentss НОВИНИ Всі новини

Як Росія готується до наступу: чи можна зірвати її плани

Армія РФ традиційно використовує для залякування удари по цивільним

6 квітня 2024, 11:50
Поділіться публікацією:

Останнім часом багато інформації про те, що Росія готується до нового масштабного наступу на Україну. Як Росія вже готується до реалізації своїх планів? І що може зробити Україна, щоб їх поламати? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Як Росія готується до наступу: чи можна зірвати її плани

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Росія свідомо створює внутрішній хаос

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко в ефірі "1+1" заявив, що масштабним обстрілом прикордонних регіонів України російська окупаційна армія намагається тероризувати цивільне населення, щоб знизити опір вторгненню.

За словами експерта, такий терор проти цивільного населення Росія використовує традиційно.

"У будь-яких війнах, у яких брала участь Росія, вона завжди використовувала терор проти цивільного населення, як один із елементів впливу, морально-психологічного тиску... Щоб люди боялися, щоб створювати внутрішній хаос, щоб зменшувався опір вторгненню", — пояснив експерт.

На підтвердження своїх слів він навів, зокрема, приклад Грузії, де перед вторгненням у 2008 році РФ завдала удару по цивільних.

“Аналогічно в Сирії – постійно школи, лікарні, квартали просто знищувалися російською авіацією, фактично безкарно. І також вони зараз намагаються діяти, зокрема, у прикордонній смузі з Україною – Сумська область, Харківська область”, — вважає Олександр Коваленко.

На території Росії об'єкти покриватимуться ударами системно

Генерал армії України, екс-глава Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж в ефірі каналу "FreeДом" заявив, що повномасштабна війна в Україні триває, і якщо українська сторона масштабує удари по важливих військових об'єктах у Росії, то ворожі наступальні операції будуть зірвані.

"Це конкретні об'єкти, які за рахунок розвідки різних типів ми намацали і завдали удару. Це — якщо ми говоримо про розширення масштабів. А масштаби, я думаю, розширюватимуться вже не десятками, а сотнями. Перспектива — якщо ми зараз матимемо до 1,5 млн тільки безпілотників, я не говорю про ракети, власного виробництва — на території Росії об'єкти покриватимуться системно", — висловився офіцер.

За словами експерта, завдяки таким діям українських сил війська противника втратять нагоду мати підтримку. І ці наступальні операції будуть просто зірвані, і перспектив не буде.

Читайте також на порталі "Коментарі" — яку мету має Макрон: про що говорить позиція Байдена та Шольца щодо зміни стратегії у війні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини