Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як РФ вдалося пробити ППО і знищити «Охматдит»: на яку хитрість пішов ворог
commentss НОВИНИ Всі новини

Як РФ вдалося пробити ППО і знищити «Охматдит»: на яку хитрість пішов ворог

Росія влаштувала «зоряний напад», щоб пробити українську ППО, сказав в ефірі «Еспресо» Сергій Згурець

12 липня 2024, 13:07 comments1506
Поділіться публікацією:

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець заявив, що під час останньої масованої ракетної атаки на Україну, коли було попадання в "Охматдит", ворог використав певну тактику для прориву української ППО.

Як РФ вдалося пробити ППО і знищити «Охматдит»: на яку хитрість пішов ворог

Удар по лікарні "Охматдит"

Згурець зазначив, що ракета Х-101 за час бойових дій була модернізована ворогом, що підвищило її точність наведення. Хоча ця ракета є дозвуковою і за наявності достатньої кількості засобів ППО ефективно збивається, навіть за допомогою ПЗРК, ворог зміг використати тактичну хитрість.

Зокрема, говорить експерт, під час атаки була використана концентрація різних типів ракет в одному місці та часі, що надходили з різних напрямків.

"Це був так званий тактичний спосіб "зоряний напад". Ймовірно, наша система ППО була перевантажена. Це вплинуло на те, що низка ракет проскочила до цілей. Зокрема, і до "Охматдиту", який був запланований ворогом як удар, що матиме резонансний ефект для нашого суспільства. Дійсно, резонанс був і для світової спільноти, що вплинуло на рішення саміту НАТО і США виділити певну кількість Patriot для Збройних Сил України", — зазначив експерт.

Також Згурець зазначив, що жодна ракетна атака росіян не обходиться без ударів по аеродромах, оскільки противник намагається загальмувати процес підготовки ЗСУ до отримання літаків F-16.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що 8 липня росіяни завдали по Україні масований ракетний удар. Одна із ракет потрапила в дитячу лікарню "Охматдит". Незважаючи на те, що є докази того, що лікарню знищила саме російська ракета Х-101, в РФ продовжують брехати, що руйнування лікарні – це "наслідок роботи української ППО".

Окрім того, "Коментарі" розповідали про те, чи знали російські пілоти, що б’ють по дитячій лікарні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини