Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ракетний удар по "Охматдиту": чи знають російські пілоти куди саме б'ють
commentss НОВИНИ Всі новини

Ракетний удар по "Охматдиту": чи знають російські пілоти куди саме б'ють

Експерт: російські пілоти могли не знати про мету ракетного удару по "Охматдиту"

10 липня 2024, 15:57 comments1137
Поділіться публікацією:

Внаслідок ракетного удару по дитячій лікарні "Охматдит" у столиці України загинули та постраждали люди, включаючи дітей. За інформацією СБУ, удару було завдано крилатою ракетою Х-101. Журналісти "Коментарів" вирішили поцікавитися в експертів, чи російські пілоти знали про те, що летять бомбити дитячу клініку.              

Ракетний удар по "Охматдиту": чи знають російські пілоти куди саме б'ють

Хто насправді натиснув кнопку запуску ракети по "Охматдиту"

В інтерв'ю “Коментарям” військовий оглядач, Костянтин Машовець, висловив сумнів щодо поінформованості російських пілотів про кінцеву мету свого завдання                        

“Я сумніваюся, що пілоти достеменно знали, куди саме вони летять. Вони не відповідають за встановлення координат мети – це завдання інших спеціалістів. Роль пілотів зводиться до управління літаком, — пояснив він, підкреслюючи поділ обов'язків у військових повітряних операціях.

Ракета Х-101, яка була використана для атаки, може розвивати швидкість до 270 км/год та долітати до 5500 км, що дозволяє здійснювати далекі та точні удари. Крім того, ракета здатна змінювати траєкторію в польоті, що робить її небезпечною та несподіваною зброєю в арсеналі збройних сил.                   

Раніше "Коментарі" повідомляли, що на момент обстрілу в лікарні перебували 627 маленьких пацієнтів, 50 із них отримали поранення. Обстріл забрав життя двох людей. Про це повідомили у прес-службі лікарні.

Крім того, після удару по Охматдиту партнери пожвавішали. Глава Міноборони Німеччини Борис Пісторіус звернувся до міністра фінансів Крістіана Лінднера з проханням виділити додаткові 4 мільярди євро для військової підтримки України цього року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини