Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як Путін намагається зупинити ЗСУ у Курській області: скільки солдатів РФ вивела з України
commentss НОВИНИ Всі новини

Як Путін намагається зупинити ЗСУ у Курській області: скільки солдатів РФ вивела з України

За інформацією CNN, Росія перекинула тисячі солдатів з України до Курської області.

16 серпня 2024, 12:40
Поділіться публікацією:

Росія перекинула кілька тисяч солдатів із окупованої території України, щоб протистояти несподівано успішному українському наступу в Курській області. Як передає портал "Коментарі", про це пише CNN, посилаючись за заяви американських чиновників.

Як Путін намагається зупинити ЗСУ у Курській області: скільки солдатів РФ вивела з України

Операція у Курській області. Фото з відкритих джерел

Видання зазначає, поки що невідомо, скільки військ перекидає Росія, але джерела повідомили, що кілька підрозділів розміром з бригаду, що складаються не менше ніж з 1000 військовослужбовців, перемістилися в Курську область.

Американські чиновники та представники європейської розвідки зазначають, що головною метою курскою операції ЗСУ, мабуть, є створення "стратегічних дилем" для Путіна, особливо коли йдеться про те, куди Росія має направити військові ресурси.

Проте вважається, що Росія має сотні тисяч солдатів на передовій в Україні, тому перекидання кількох тисяч може не вплинути на короткострокову перспективу, зазначають чиновники.

Крім того, Росія поки не перекидає свої більші та краще підготовлені підрозділи з України до Курської області, а натомість зміцнює оборону здебільшого ненавченими призовниками, взятими з інших місць у Росії.

"Ми поки не бачили істотного переміщення [російських військ], і ми не можемо сказати, чи це пов'язано з тим, що вони тільки почали переміщувати сили, або у них просто немає сил для переміщення", — сказав один із джерел в американській розвідці.

Крім військ, переміщених з території України, Росія також відправила персонал із Ленінградського військового округу та Калінінграда до Росії, щоб допомогти захистити Курськ, сказав один із чиновників США.

Читайте також на порталі "Коментарі" — тиждень операції у Курській області: перші висновки, скільки ще протримаються ЗСУ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини