Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як погіршиться логістика військ РФ після підриву Кримського мосту – який міст-ціль наступний
commentss НОВИНИ Всі новини

Як погіршиться логістика військ РФ після підриву Кримського мосту – який міст-ціль наступний

При наступному ударі можна задіяти надводні безпілотники, як і у випадку з Кримським мостом

18 липня 2023, 09:25
Поділіться публікацією:

Тема ударів по Кримському мосту продовжує залишатися однією з топ-тем, що найбільш обговорюються в соцмережі. Кремль відходить від шоку і знову погрожує Україні наслідками. Чи дійсно є Кремлю чогось переживати, бо погіршиться логістика військ РФ? Чи можуть удари продовжитись? На якому мосту невдовзі можуть також пролунати вибухи? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

Як погіршиться логістика військ РФ після підриву Кримського мосту – який міст-ціль наступний

Кримський міст. Фото: з відкритих джерел

У окупантів залишається Керченська переправа, сухопутний коридор

Екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко в ефірі загальнонаціонального телемарафону зазначив, що як би Путін не заявляв, що з військової точки зору пошкодження Кримського мосту не несе жодної проблеми для російської армії, логістика військ Росії все ж таки погіршиться.

"Залишається Керченська переправа, сухопутний коридор. Звичайно, вони (росіяни – ред.) можуть і будуть використовувати всі можливості, зокрема суда з Новоросійська. Але при припиненні функціонування Керченського мосту логістика погіршиться до 40%", — заявив Романенко.

На його думку, повноцінне функціонування Кримського мосту відіграє велику роль для росіян, які воюють на південному напрямку, а також розташовані безпосередньо у Криму. Вирішення завдань логістики та забезпечення – ключові завдання, чому, власне, Москва і виділила величезні суми грошей на будівництво Кримського мосту.

Таганрозький міст приблизно такий самий, як і Чонгарський

Військовий експерт Роман Світан в ефірі "24 каналу" висловив думку, що наступним після Кримського мосту в Керчі під ударами має бути міст через Міуський лиман в районі Таганрога. Експерт називає цей об'єкт ще пріоритетнішим для знищення, оскільки через нього росіяни перекидають близько двох третин своєї військової техніки в Україну.

Говорячи про можливий удар по Таганрозькому мосту Роман Світан провів паралель із недавніми ударами по Чонгарському мосту.

"По Чонгару ми добре вдарили, до Таганрозького теж можемо дістати засобами ураження, які є. Я думаю, найближчим часом, якщо буде дозвіл на таку роботу, треба було б знищити ще й Таганрозький міст. Через Таганрозький міст йде 70% військової амуніції, тоді як через Кримський – 30%. Тому він також є важливим на знищення, як і Кримський", — зазначив експерт.

Оцінюючи удар по Кримському мосту, Світан зазначив, що одна з двох його автомобільних гілок може бути виведена на строк до півроку. Але щоби перерізати цей канал логістики росіян, насамперед потрібно знищити залізничний Кримський міст.

Читайте також на порталі "Коментарі" – про що говорять нові вибухи на Кримському мості – куди може повернути ситуація.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини