Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як підрив Каховської ГЕС вплине на ЗАЕС та Крим: відповідь ЗСУ та "Енергоатому"
commentss НОВИНИ Всі новини

Як підрив Каховської ГЕС вплине на ЗАЕС та Крим: відповідь ЗСУ та "Енергоатому"

У Криму вже почалися проблеми із водою

6 червня 2023, 11:02
Поділіться публікацією:

Підрив Каховської ГЕС не може не позначитися на роботі Запорізької АЕС та анексованому півострові Криму, який і так відчуває нестачу води. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявила керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк. Також інформацію прокоментували у прес-службі "Енергоатому".

Як підрив Каховської ГЕС вплине на ЗАЕС та Крим: відповідь ЗСУ та "Енергоатому"

Каховська ГЕС. Фото: з відкритих джерел

За даними "Енергоатому", підрив Каховської ГЕС може мати негативні наслідки для ЗАЕС, проте ситуація контролюється.

"Внаслідок підриву рівень води у Каховському водосховищі стрімко знижується, що є додатковою загрозою для тимчасово окупованої Запорізької АЕС", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вода з Каховського водосховища необхідна для того, щоб станція отримувала підживлення для конденсаторів турбін та систем безпеки ЗАЕС.                                                                         

Гуменюк зазначила, що підривом ГЕС окупанти створили неймовірний масштаб проблеми для Криму, адже півострів дуже залежить від водопостачання з материкової частини України.

"Справді і кому вони зробили гірше, хочеться запитати. По-друге, нагадаю ще раз, що подібна ситуація вже була провокована окупантами, коли вони частково підтоплювали та піднімали рівень води, підтоплювали Херсонщину", — наголосила Наталія Гуменюк.

Читайте також на порталі "Коментарі" — підрив греблі Каховської ГЕС: навіщо на це пішли окупанти – якими будуть наслідки. Експерти детально проаналізували ситуацію під час ексклюзивного інтерв'ю нашому виданню.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

6 червня 2023, 10:32

Ще одна ціна влади Безальтернативного. Різниця між укромуністами і тваринами в тому що тварини ніколи не підкоряються і не обирають вожаками найгірших. Ще й 32 роки поспіль. А Зе став остаточним вироком України. Такому не програють. Розумово-розвинутий світ повинен зібратись і вирішувати долю України з Росією.


Новини