Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як Медведчука міняли на "азовців": ЗМІ розповіли деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Як Медведчука міняли на "азовців": ЗМІ розповіли деталі

Медіа розповіли деталі обміну Медведчука на командирів "Азову"

19 грудня 2023, 23:46
Поділіться публікацією:

Обмін полонених у Маріуполі командирів полку "Азов" на одного з керівників партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука проходив в аеропорту міста Анкара (Туреччина) та був дуже складним, оскільки українська та російська сторони не довіряли одна одній. Про це з посиланням на турецьких і американських посадовців пише видання The Wall Street Journal, передає портал "Коментарі".

Як Медведчука міняли на "азовців": ЗМІ розповіли деталі

Медведчука видали РФ у вересні 2022 року. Фото з відкритих джерел

Як відомо, Медведчука поміняли на офіцерів ЗСУ 22 вересня 2022 року.

За інформацією газети, обміну передували складні домовленості, оскільки ні Москва, ні Київ не хотіли розпочинати переговори. Зокрема, українська сторона вимагала, аби РФ повідомила прізвища українських військовослужбовців, які перебувають у російському полоні.

Газета також пише, що перед початком обміну голова Головного управління розвідки України Кирило Буданов піднявся на борт літака, де перебували "азовці", зробив з ними фотографії та відправив знімки до Києва. Лише після цього відбувся обмін, і українська сторона передала росіянам Медведчука.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що заступник командира 3-ї Окремої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін вважає, що до лав Збройних сил України необхідно мобілізувати осіб, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі. За словами майора ЗСУ, ув'язнених можна мобілізувати до лав української армії, якщо враховувати, що робота з ними вимагає особливого підходу. Жорін відзначив, що, безумовно, на ув'язнених не варто розраховувати у повному обсязі. Втім, переконаний він, виконання частини завдань можна було б покласти на них.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини