Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як лідери України відреагували на масований ракетний удар Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Як лідери України відреагували на масований ракетний удар Росії

Президент України Володимир Зеленський та прем‘єр-міністр Денис Шмигаль прокоментували російські удари по українських цивільних об'єктах.

8 липня 2024, 14:47
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Росія 8 липня здійснила масований ракетний удар використавши понад 40 ракет різних типів. Окупанти атакували Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Словʼянськ, Краматорськ та інші українські міста. Портал "Коментарі" зібрав перші реакції українських лідерів на удар Росії.

Як лідери України відреагували на масований ракетний удар Росії

Наслідки ракетного удару по Києву. Фото з відкритих джерел

Російські удари пошкодили житлові будинки, дитячу лікарню та іншу цивільну інфраструктуру. Одним з перших на чергові воєнні злочини Росії відреагував президент Володимир Зеленський.

"Дитяча лікарня "Охматдит" у Києві. Одна з найважливіших не лише в Україні, а й у Європі виключно дитяча лікарня. Росія не може не знати, куди летять її ракети, і повинна сповна відповісти за всі свої злочини: проти людей, проти дітей, проти людяності загалом. Дуже важливо, щоб світ зараз не мовчав про це і щоб кожен бачив, що таке Росія, що вона робить", — сказав Зеленський.

Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль також звернувся до західних колег зазначивши, що Україна потребує більше зброї для захисту цивільних від російських ударів.

"Наші Сили ППО збили більшість ракет, чим врятували багато людських життів. Україна закликає партнерів надати більше сучасних систем, аби захистити мирні міста від російського терору", — повідомив Шмигаль.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів, що росіяни вдарили по лікарні, коли діти перебували підключені до апаратів очищення крові.

"Жертви, на жаль, є. Удар по "Охматдиту" припав на корпус, де діти отримували діаліз", — сказав Ляшко.

Внаслідок ракетних ударів Росії по Києву загинули 15 людей. Крім того, 38 людей постраждали. Через російську атаку по Кривому Рогу відомо про 11 загиблих та понад 40 поранених.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що після удару по лікарні "Охматдит" в Москві зробили цинічну заяву.

Також "Коментарі" писали про те, що у Росії визнали удари по дитячій лікарні в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини